loading
close
SON DAKİKALAR

‘Türkiye, Suriye’de gericilerin yanında’

‘Türkiye, Suriye’de gericilerin yanında’
Tarih: 11.02.2012 - 18:28
Kategori: Dünya

Suriyeli komünistlerin sözcüsü Halil, Türk hükümeti ile Suriye’deki gericilerin birbirlerine yakın olduğunu anlattı...

‘Gericiler destekleniyor’

Türkiye Komünist Partisi’nin Ankara’daki Mustafa Suphi’yi anma toplantısına katılan Suriye Komünist Partisi sözcüsü, Kamışlı Milletvekili Abdullah Halil, Türkiye’nin ülkesindeki gericileri desteklediğini söyledi. Halil, “Türkiye, NATO’nun Ortadoğu’daki politikalarını gerçekleştirmeye çalışıyor!” dedi.

Suriyeli komünistlerin sözcüsü Halil, Türk hükümeti ile Suriye’deki gericilerin birbirlerine yakın olduğunu anlattı...

Suriye Komünist Partisi (SKP) sözcüsü ve Kürt kökenli Kamışlı Milletvekili Abdullah Halil, Türkiye’nin ülkesindeki Müslüman Kardeşler’i ve isyancıları desteklediğini söyledi. Halil, “Türk hükümeti ile Suriye’deki gericiler birbirlerine yakınlar. Silah ve para yardımlarını Türkiye’den almaktadırlar” dedi.

Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) Mustafa Suphi ve arkadaşlarını anmak için Ankara’da gerçekleştirdiği etkinliğe katılan SKP sözcüsü Halil, Cumhuriyet’in sorularını yanıtladı.

Ülkesindeki durumu “eskiye göre iyi değil” diye nitelendiren Halil, bunun nedenini de, “Suriye’deki gericiler ile dünyadaki emperyalist güçlerin işbirliği yapması ve Suriye’nin iç işlerine müdahale etmek istemeleri” olarak açıklıyor.

‘Yurtseverliği hedef alıyor’

Arap Baharı” olarak adlandırılan sürecin arkasında ABD ve İsrail olduğunu savunan Halil, “Tunus’ta, Mısır’da ve Libya’da isyan eden ve rejimi değiştirmek isteyenlerin siyasi anlamda emperyalist güçlerle işbirliği içinde olduklarını düşünüyoruz” dedi. Halil dünyadaki ikili sistemin değişmesinin ardından ABD’nin kendisiyle sıkı ilişkileri olmayan ülkeleri hedef aldığını anlattı.

Suriye’ye yönelik benzer politikaları, partilerinin 11. kongresinde değerlendirdiklerini ve yapılmak istenenlerin “yurtseverliği hedef aldığı” yönünde karar alındığını anlatan Halil, “Buna karşı yurtsever mücadelenin yükseltilmesi ve Suriye’nin bütünlüğünün korunmasını hedef seçtik” değerlendirmesini yaptı. Suriye’nin diğer Ortadoğu ülkelerinden farklı olduğunu, bir müdahale beklentisi içinde olmadıklarını belirten Halil, şöyle konuştu: “Libya’ya destek verecek kimse yoktu. Ancak Suriye’nin Rusya, Çin, Hindistan gibi dostları var. Onun için Arap Baharı, Suriye’de de aynı şekilde devam edemez.

Türkiye’nin ülkesine yönelik tutumunu da değerlendiren Halil, “Müslüman Kardeşler’in kongrelerini Türkiye’de yaptıklarını biliyoruz. Bu anlamda Türkiye’nin ciddi bir desteği var. Türkiye hükümeti ile Suriye’deki gericiler birbirlerine yakınlar. Silah ve para yardımlarını Türkiye’den almaktadırlar. Türkiye tarafından destekleniyorlar” dedi.

Cumhuriyet-Sertaç Eş

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları