loading
close
SON DAKİKALAR

'Türkiye Suriye'yi Operasyonla Tehdit Ediyor'

'Türkiye Suriye'yi Operasyonla Tehdit Ediyor'
Tarih: 16.03.2012 - 16:54
Kategori: Dünya

Sınırı geçen Suriyeli sığınmacıların sayısı artarken Türkiye'nin Kuzey Suriye'yi askeri müdahale ile tehdit ettiği öne sürüldü...

İngiliz Telegraph gazetesi, "Türkiye, Kuzey Suriye'ye askeri operasyon ile tehdit ediyor" başlığını kullandığı haberinde Türkiye'nin "uyarısı"nın Arap Kızılayı'nın 500 bin Suriyeli'nin Türkiye'de sığınak arayabileceğini bildirdiği bir ara yapıldığını kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın, güvenli bir bölgenin oluşturulmasını yeniden değerlendirdiklerini söylediğini kaydeden gazete, Esad rejiminin güçlerinin, sınır bölgesinde saldırılarını yoğunlaştırdıklarını belirtti. Rejimin zayıfladığı yönünde bir işaret bulunmadığını da yazan gazete, bölgesel güçlerin, isyancıları desteklemeleri konusunda giderek daha çok baskı altına girdiğini, Suudi Arabistan ve Katar'ın ise silah sağlanmasından yana bir tavır koyduğunu öne sürdü. Gazete şöyle devam etti:

"İsyancılara sığınak sağlamış olan Türkiye, Suriye Özgür Ordusu karargahına ev sahipliği yapıyor. Ancak geçmişte, Suriye içerisinde bir tampon bölgesi olasılığı dile getirmiş olsa da Türkiye, Arap Birliği'nin desteği veya katkısı olmadan böyle bir bölgeyi gerçekleştirmek için askeri bir operasyon yapmaya isteksiz olur."

Telegraph, Atalay konunun Türkiye'nin Arap ortakları ile görüşüldüğünü söylese de, bir tampon bölgesine desteğin netleşmeden uzak olduğunu savunarak "Ancak Batılı ve Arap devletlerden oluşan 'Suriye'nin Dostları' koalisyonu 2 Nisan'da İstanbul'da toplandığında ilerlemenin sağlanabileceğini" de yazdı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları