loading
close
SON DAKİKALAR

Türkiye üzerinden Singapur'a giden THY uçağının bir yolcusunda koronavirüs tespit edildi

Türkiye üzerinden Singapur'a giden THY uçağının bir yolcusunda koronavirüs tespit edildi
Tarih: 05.03.2020 - 11:06
Kategori: Gündem

Singapur Ulaştırma Bakanlığı, 3 Mart’ta Türkiye üzerinden gelen Türk Hava Yolları'na ait uçakta bir yolcunun koronovirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Singapurlu The Straits Times'ın haberine göre, bakanlık söz konusu hasta yolcunun temas ettiği ve virüsü taşıma riski bulunan yolcuları takibe aldı. Ayrıca Singapurlu yetkililer konuyla ilgili olarak Türkiye büyükelçiliğiyle de iletişim kurduklarını duyurdu.

Bunun üzerine, THY’nin TK55 sefer sayılı uçağı İstanbul'a dönmek için bugün akşam yerel saatle 11:35’te Changi Havalimanı'ndan kalkması beklenirken, testler yapıldıktan sonra saat 02:08'de kalktı.

Singapur’da çarşamba günü 112 koronavirüs vakası teyit edilmiş. Hastaların 71’i taburcu edilmiş, hastanede kalan 33 hastadan ise 7’sinin durumunun kritik olduğu biliniyor.

Nijeryalı hasta İstanbul'dan THY uçağıyla gitmişti
Geçen hafta, Nijerya'da görülen ilk Covid-19 hastasının THY uçağıyla geldiği belirtilmişti. Lagos kentinde sağlıktan sorumlu komisyoner Akin Abayomi hastanın İstanbul üzerinden gelen bir THY uçağıyla ülkeye giriş yaptığını açıklamıştı.

Dünya Sağlık Örgütü ise (WHO), Covid-19'a rastlanmayan ülkelerin de buna hazır olmaları gerekiğini ve salgına karşı ülkelerin kendine güvende hissetmesinin büyük bir hata olacağının uyarısında bulundu.

Vaka sayısı 95 bine ulaştı
Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ölümcül koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 200'ü geçerken vaka sayısı 95 bin oldu.

Türkiye'de ise bugüne kadar herhangi bir koronavirüs vakası ya da bundan dolayı bir ölüm gerçekleşmedi.

Kaynak : euronews.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları