loading
close
SON DAKİKALAR

Türkiye Yakup'unu kaybetti!

Türkiye Yakup'unu kaybetti!
Tarih: 02.04.2013 - 16:04
Kategori: Sağlık, Yaşam

Kimilerinin ‘entelektüel meyhane’ dediği Yakup 2’nin sahibi Yakup Aslan yaşamını yitirdi...

Asmalımescit'in ünlü mekanı, kültür-sanat camiasının uğrak yeri Yakup 2'nin sahibi Yakup Aslan (63), bugün öğle saatlerinde hayatını kaybetti.

Kimilerinin ‘entelektüel meyhane’ dediği Yakup 2’nin sahibi Yakup Aslan bugün öğle saatlerinde tedavi gördüğü Acıbadem Fulya Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Özellikle medya ve edebiyat çevresine uzun yıllardır hizmet veren mekan, Asmalımescit’in simgesi olarak da anılıyordu.

Yine aynı muhitte bulunan Refik’in sahibi Refik Aslan’ın yeğeni olan Yakup Aslan, 1975 yılında amcası vasıtasıyla Rize’den İstanbul'a gelmiş, bir süre Refik’te çalıştıktan sonra önce Yakup 1’i, hemen ardından da 1982 yılında Yakup 2’yi açmıştı. Ne var ki, Yakup 1 bir süre sonra kapanmış, Yakup Aslan da ikinci mekânını bugüne kadar ayakta tutmuştu.

Duvarlarında geçmişten bugüne mekânın müdavimi olan ünlü sanatçıların, edebiyatçı ve gazetecilerin fotoğraflarını, afişlerini barındıran mekân, aynı zamanda İstanbul’da gündelik hayatın peşine düşen turistlerin de gözdesi. Yakın zamana kadar gece boyu elinde kadehiyle masalar arasında dolaşıp müşterileriyle ilgilenen Yakup, bir süredir işleri oğulları Yıldıray ve Ufuk’a devretmişti.

63 yaşında hayatını kaybeden Yakup Aslan yarın (3 Nisan 2013) Zincirlikuyu Camisi'nde ikindi namazında düzenlenecek dini törenin ardından, Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

T24

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları