loading
close
SON DAKİKALAR

Türkiye'de İnsan Hakları İhlalleri Doruk Noktasına Ulaşmıştır

Türkiye'de İnsan Hakları İhlalleri Doruk Noktasına Ulaşmıştır
Tarih: 10.12.2012 - 17:20
Kategori: Siyaset

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, ''Türkiye'de İnsan Hakları İhlalleri Doruk Noktasına Ulaşmıştır'' dedi...

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.


10  Aralık çağdaş insan hakları belgelerinin en önemlisi olan Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin kabulünün 64. Yıldönümüdür.

Bu bildirgeye göre insanlar doğuştan  haklara sahiplerdir ve bu haklar vazgeçilmezdir. İnsan haklarının korunması ve geliştirilmesi, demokratik  bir rejimin vazgeçilmez koşuludur. Demokratik hukuk devletinde rejimin sağlam temeller üzerinde yükselmesinde, insan hakları hayati bir öneme sahiptir..

Bağımsız ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin  temellerini atan Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “ Hak kutsaldır. Hakkın korunmasına çalışmak ödevlerin en kutsalıdır. Hak ve adaletin bulunmadığı bir yerde hürriyet ve demokrasi vardır denemez.” Sözleri laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesindeki insan haklarına olan saygının bir göstergesidir.


 Cumhuriyetin kuruluş yıllarında bu denli önem verilen insan hakları kavramı bugün ülkemizde yok edilmektedir.
İnsan haklarına saygılı bir  devletin fırsat eşitliğini sağlaması, yoksulluğu yenmesi ve insanca yaşanacak bir düzen kurması gerekmektedir. Baskının, adaletsizliğin ve yoksulluğun olduğu bir ülkede insan haklarından söz edilemez. AKP’nin bugün yaptığı gibi insanları baskı altına almak ,muhalif herkesi cezaevine koymak , yoksul  ve örgütsüz  bir toplum yaratmak  en büyük insan hakları ihlalidir


İşte bu nedenledir ki 10 Aralık İnsan Hakları gününün ülkemizdeki baskılara, hukuksuz yargılamalara, yoksulluğa ,yolsuzluğa ve AKP diktatörlüğüne karşı mücadelenin daha da yükseltildiği bir gün  olması dileğiyle saygılar sunarım.

 

Vişne Haber Ajansı
       

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları