loading
close
SON DAKİKALAR

''Türkiye'de nükleer silah üretebilir''

''Türkiye'de nükleer silah üretebilir''
Tarih: 31.10.2012 - 15:10
Kategori: Dünya

İsrail Savunma Bakanı, İran'ın nükleer silah sahibi olması durumunda bölgede bir silahlanma yarışı başlayacağını söyledi...

Ehud Barak, İran’ın geçtiğimiz yaz orta seviyede zenginleştirilmiş uranyumu sivil amaçlarla kullanmaya karar vererek nükleer silah üretebileceği anı ertelediğini ve olası bir krizi önlediğini söyledi.

İngiliz Daily Telegraph gazetesine bir röportaj veren Barak, İran’ın bu yönde hareket etmemesi halinde krizin ABD seçimleri öncesi “muhtemelen” zirve yapacağını söyledi.

‘TÜRKİYE BİRKAÇ YIL İÇİNDE ÜRETİR’ 

Barak, “Birkaç hafta içinde Suudi Arabistan, birkaç yıl içinde de Türkiye nükleer silah geliştirir. Yeni Mısır da takip etmek zorunda kalır. Sonra da dünya nükleer maddelerin terörist grupların ellerine geçmesi kabusu için geri sayıma başlar” diye konuştu.

Olası sonuçların çok korkunç olması nedeniyle ABD ve Avrupa’nın da İsrail’in bu analizini desteklediğini söyleyen Barak, “İranlıların askeri bir nükleer güce dönüşmeye kararlı olduğu konusunda hepimiz hemfikiriz. Aynı zamanda İran’ın bu dönüşümünü önleme konusundaki kararlılığımız da ortak. Bütün seçenekler masada” dedi.

NETANYAHU: İRAN'A MÜDAHALE ARAP ÜLKELERİNİ RAHATSIZ ETMEZ 

Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'a yönelik olası bir askeri müdahalenin, beklentilerin tersine Arap ülkelerini rahatsız etmeyeceğin iddia etti.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile bugün Paris'te görüşecek olan Netanyahu, Le Parisien gazetesine verdiği demeçte, “İran'a yönelik olası bir müdahalenin bölgede gerilimi artırmak yerine düşüreceğini” ileri sürdü.

İran'ın nükleer programıyla ilgili olarak Tahran yönetimine ABD ve BM'nin zaman sınırlaması koyması gerektiğini söyleyen Netanyahu, “İran'a yönelik müdahaleden 5 dakika sonra beklentilerin tersine bölgeye bir rahatlama duygusu gelir. İran, Arap dünyasında popüler değil ve Arap ülkelerinin yalnız yöneticileri değil, halkları da İran'ın nükleer programının kendileri için de tehdit olduğunu düşünüyor” ifadesi kullardı.

Radikal

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları