loading
close
SON DAKİKALAR

Türkiye'den Kobani'ye yardım tırı

Türkiye'den Kobani'ye yardım tırı
Tarih: 06.10.2014 - 13:18
Kategori: Gündem

PYD'nin Suriye'ye yönelik tutum değişikliğiyle birlikte Kobani'ye yardım TIR'ları yola çıktı. Bölgeye Kürt yönetimi de lojistik destek verecek.

PYD'nin Suriye'ye yönelik tutum değişikliğiyle birlikte Kobani'ye yardım TIR'ları yola çıktı. Bölgeye Kürt yönetimi de lojistik destek verecek.

Hükümet ile PYD Başkanı Salih Müslim’in anlaştığı, Müslim’den Suriye rejimi ile dirsek temasına girmeyeceği sözü alındıktan sonra Kobani’ye ilaç ve gıda TIR'ları gönderildiği iddia edildi.

Sabah gazetesinin haberine göre Salih Müslim Suriye'de Özgür Suriye Ordusu ile birlikte hareket dileceği mesajını vererek pozisyonunu netleştirince, Ankara-Erbil hattında da Kobani'ye yardım trafiği hareketlendi. Gıda, ilaç gibi temel ihtiyaçların karşılanması için her türlü kolaylık gösterilecek. Bölgesel Kürt Yönetimi'nin Kobani'ye kontrollü şekilde lojistik destek sağlamasına olanak sağlanacak. Barzani Yardım Vakfı da, Kobani'ye yardım TIR'larının sayısını artırıyor.

"TÜRKİYE'YE İHTİYACIMIZ VAR"
Müslim, Kobani'deki insanların kendilerini savunabilmeleri için Türkiye'nin desteğine ihtiyaçları bulunduğunu, IŞİD'le mücadele için ağır silahların ulaşabileceği bir koridora ihtiyaç olduğunu ifade etti. Kürt yönetiminin Türkiye'nin olurunu almadan kendilerine mühimmat yardımı yapmayacağını ifade eden Müslim'in, "Kürtler Kobani'de yaşam mücadelesi veriyor. Yerel güçlerin desteklenmesi gerekiyor. Sokak savaşı başladı; bu insanların katledilmesi demek. IŞİD 20 km menzilli füzelerle saldırıyor. Bizim elimizde eski model tanksavar, Kalaşnikof var. Türkiye izin verirse diğer Kürt güçleri IŞİD mevzilerini geçerek bize yardım edebilir" dediği öğrenildi. 

Türkiye'den Kobani'ye yardım tırı

SİLAH DEĞİL YAŞAM KORİDORU
Ankara ise insani yardımlar noktasında devrede olduğu, Kobani ile birlikte sınır hattında öncelikli olarak üç güvenli bölge oluşturarak sivilleri koruma altına alınabileceği mesajını verdi. Yardımların insani yardım malzemesi boyutunu geçmeyeceği vurgulandı. Barzani Yardım Vakfı'nın gönderdiği temel ihtiyaç malzemeleri, gıdaların bulunduğu yardım TIR'ları da Habur'dan geçirerek Mürşitpınar Sınır Kapısı'sından Kobani'ye gönderildi.

Radikal

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları