loading
close
SON DAKİKALAR

Türkiye'nin 2023 kehanetleri

Türkiye'nin 2023 kehanetleri
Tarih: 26.08.2012 - 14:21
Kategori: Sağlık, Yaşam

Türkiye, 2023 yılında Cumhuriyet'in 100. yıldönümüne büyük atılımlar gerçekleştirmiş olarak girmeyi hedefliyor...

Recep Tayyip Erdoğan'ın da her fırsatta dile getirdiği hedefler arasında ileri demokrasi, güçlü bir ekonomi, dünyada lider ülke, yaşanılabilir çevre ve marka şehirler var. 

Radikal , sözü bu kez siyasiler yerine gelecek senaryoları ve yıldızlara bıraktı. Türkiye ’nin 2023 yılı vizyonunu ve gelecek 10 yılda ülkeyi nelerin beklediğini Türkiye Fütüristler Derneği’nin eski başkanı ve M-GEN Gelecek Planlama Merkezi’nin kurucusu Ufuk Tarhan’a, Türkiye ’nin en ünlü astrologlarından Filiz Özkol’a ve meraklılarının çok yakından tanıdığı falcı Fethiye Hanım’a sorduk.

Eğitim uzaktan, muayene robotla 

Fütürist Ufuk Tarhan: Fütürist düşüncenin Türkiye ’deki sayılı isimlerinden Ufuk Tarhan’a göre Türkiye ’nin gelecek 10 yılı çok parlak. Tarhan fütürist bir bakış açısıyla Türkiye ’nin gelecek 10 yılını şöyle değerlendiriyor:

Türkiye hızla büyümeye devam edecek. Türkiye ’nin gelecek yıllarda dünyada söz sahibi lider bir ülke olması kuvvetle muhtemel. 

İktidar partisine karşı herhangi bir denetleyici ve katılımcı muhalefet yok. Ülkenin geleceği açısından en ciddi sorunların başında güçlü bir muhalefet eksikliği geliyor. 

Türkiye günden güne daha da tüketici bir toplum haline gelecek. Genç nüfusa sahip Türkiye ’nin global sistemler içerisinde oynadığı rol gereği ekonomik büyüme hızı da artacak. 

Türkiye ’de siyasi iktidarın sahibi AKP değil de başka bir parti olsaydı da global siyasi konjonktür gereği Türkiye ’nin geleceği yine çok parlak olacaktı. 

AKP hükümetini oluşturan isimler arasında iyi eğitimli ve geleceği çok doğru okuyan nitelikli insanlar var. Bu yöneticilerin gelecekte de Türkiye ’nin gelişmesine katkıları devam edecek. 

Gelecekte uzaktan eğitim gelişecek. Uzmanların çok daha fazla kişiye ulaşabilmesi interaktif sistemlerle mümkün olacak. Hatta öğrenciler okula gitmeden evlerinde derslerini dinleyebilecekler. Türkiye bu hizmetleri sağlayacak teknolojk altyapının gelişmesine büyük önem veriyor. 

Sağlık alanında robotların kullanımı yayılacak. Gelecek dönemde hastalar birçok ihtiyaçlarını kendi evlerinden karşılayabilecekler. Robotlar yardımıyla muayene yapılabilecek. Bu sayede bir doktor bugün baktığı hasta sayısının iki katı kadar hastaya bakabilecek. Henüz dünyada pek fazla gelişmeyen bu teknolojinin beş yıla kadar Türkiye ’de yaygınlaşacağını düşünüyorum.

Yıldızlar ulusal kimlikte sıkıntı görüyor

Astrolog Filiz Özkol: Astrolog Filiz Özkol’a göre Plüton gezegeninin Türkiye ’nin doğum haritasında yükselen burçta yani Yengeç burcunda olması, gelecek 10 yılda Türkiye ’de ulusal kimlik meseleleri üzerinde yoğun tartışmalar yaşanacağına işaret ediyor. Plüton’un her şeyi yeniden yaratan bir gezegen olduğunu söyleyen Özkol, Türkiye ’nin bu süreçte toplumsal anlamda birçok meseleyle yüzleşmesi gerekeceğini belirtiyor. Filiz Özkol’un astrolojik değerlendirmeleri şöyle: 

Küresel bağlamda değişen siyasi konjonktüre bağlı olarak Türkiye , değişen dünyanın en saygın ülkelerinden biri olmaya aday görünüyor. 

Türkiye ’nin gelecek 10 yıl içinde yaşayacağı olumlu değişiklikler, beraberinde ciddi tehlikeleri de doğuracak. Astrolojik haritamızın tepesinde biriken büyük gezegenlerin geri hareketi Türkiye ’nin idaresi ve yönetimi açısından oldukça sıkıntılı dönemler yaşayacağımızı işaret ediyor. 

Türkiye ’de ulusal kimlik meseleleri üzerine çok büyük tartışmalar yaşanacak. Toplum olarak kendimizle yüzleşmemiz gereken bir döneme giriyoruz. Plüton gezegeninin Türkiye ’nin doğum haritasında yükselen burçta olması ülke olarak ciddi değişimler yaşayacağımızın bir göstergesi olabilir. Kendi geleceğimizi kendi ellerimizle kuracak adımlar atmalıyız. Çünkü kozmik evren senaryoyu yazar, tarih ise onu sahneye koyar. 

Türkiye ’de yakın gelecekte ekolojik birtakım değişiklikler yaşanacak ve kadın hareketleri çok fazla ön plana çıkacak. Hatta bazı ülkelerin kadın bakanlarının Türkiye ’deki kadın hareketleriyle ortak çalışmalar içine girmesi de muhtemel.
Dünyanın Uranüs gezegenin etkisi altına girdiği bu yıllarda Türkiye ’de de beklenmeyen çarpıcı değişimler görülebilir. Türkiye ’nin dünya çapında popülerliğini koruması güç olacak.

Olumlu enerji yok, doğal afet var
 
Falcı Fethiye Hanım: Falcı Fethiye Hanım, Türkiye ’nin geleceğine ilişkin pozitif bir enerji alamamış. Fethiye Hanım, özellikle doğal afetlerin Türkiye ’nin geleceğinde önemli yer tutacağı görüşünde: 

Türkiye ’nin geleceğine bakınca çok olumlu bir enerji alamıyorum. Gelecek yıllarda büyük depremler ve toprak kaymaları yaşanacak. Çok fazla can kaybı olacağını düşünüyorum. 

Gelecekte Türkiye ’nin idaresinde ciddi sorunlar olabilir. İyiye giden her şeyi bir anda tersine döndürecek olaylar çıkacak. 

Karadeniz veya Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde çok önemli gelişmeler yaşanacak. Bu gelişmelerden tüm Türkiye etkilenecek. 

Başbakan Erdoğan Türkiye siyaset arenasındaki hâkimiyetini büyük ölçüde devam ettirecek. Ancak Erdoğan’ı içten yıkmaya çalışanlar var. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , Türkiye ’nin gelecek döneminde pek fazla yer tutmayacak gibi görünüyor. 

Türkiye ’yi gelecekte etnik kimlik sorunları sebebiyle çok tehlikeli günler de bekliyor.


Radikal

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları