loading
close
SON DAKİKALAR

'Türkiye'nin kadınları da bir umuttur'

'Türkiye'nin kadınları da bir umuttur'
Tarih: 08.11.2014 - 23:12
Kategori: Kadın

Emine Erdoğan, saat 19.00'da Sarıyer'de bir otelde Türkiye İş Kadınları Derneği'nin (TİKAD) 10. Yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen geceye katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, saat 19.00'da Sarıyer'de bir otelde Türkiye İş Kadınları Derneği'nin (TİKAD) 10. Yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen geceye katıldı.

Gecede, TİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Bulut, Hülya Avşar, çok sayıda yerli ve yabancı iş kadını da hazır bulundu. Tören sonunda Emine Erdoğan, TİKAT Başkanı Nilüfer Bulut tarafından Dünya Forumu'ndaki TİKAT logosunu temsilen 1927'li yıllarda Türkiye pazarı için üretilmiş antika bir küreyi eşi Cumhurbaşkanı Erdoğan adına aldı. Emine Erdoğan'a ise bir plaket takdim edildi.

ERDOĞAN'IN MESAJI OKUNDU

Rahatsızlığı sebebiyle programa katılmadığı açıklanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gönderdiği mesajı okundu. Erdoğan mesajında, “Kadınlarımızın üretken hale gelmeleri, başarılı girişimciler olmaları ve ekonomik açıdan güçlenmeleri, bizlerin temel önceliklerinden biri olmuştur. Şahsen kadınların hak mücadelesinde her zaman bu davayı sahiplenmelerini, kendi kavgalarının kendileri vermelerini teşvik ettim. Üstlendiğim tüm görevlerde kadınların siyasette daha aktif olmalarını istedim. Onlara alan açmanın gayreti içinde oldum.ö Diyerek TİKAD'ın 10. Yılını kutladı.

"İNSANLIĞA ÖNCÜ OLMAK GİBİ BİR MİSYONU DA YÜKLENİYOR"

Gecede bir konuşma yapan Emine Erdoğan, Türkiye'nin bölgesinde yaşanan huzursuzluklara rağmen tarihi tecrübesi ve izlediği barışçıl politikalar sayesinde refah içinde büyümeye devam ettiğini söyledi. Erdoğan, “Türkiye tarihi tecrübesine dayanarak akılcı ve barış merkezli dış politikasından güç alarak bölgesinde yaşanan tüm krizlere rağmen huzur, emniyet ve refah içinde büyümesini sürdürmektedir. Türkiye sadece büyümekle kalmıyor bölgesel ve küresel sorunlara vicdan nazarını katarak insanlığa öncü olmak gibi bir misyonu da yükleniyor. Sayın cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi Türkiye çözümün, dayanışmanın kardeşliğin, adaletin umudu olarak son derece ilkeli bir duruş sergiliyor. Bölgesel ve küresel sorunlarda Türkiye kadar Türkiye'nin kadınları da bir umuttur" dedi.

SAMİMİYET TESTİ

Bölgede yaşanan olayların aynı zamanda bir samimiyet testi olduğunu ifade eden Emine Erdoğan, “Esasen öyle bir imtihandan geçiyoruz ki bu sürecin aynı zamanda bir samimiyet testi olduğunu da görüyoruz. Şunu da çok büyük bir memnuniyetle ifade etmek isterim ki küresel ölçekte insanlığın tabii tutulduğu imtihanda en büyük başarıyı gösteren Türkiye olmuştur" diye konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİNE DE DEĞİNDİ

'Türkiye'nin kadınları da bir umuttur'

Çözüm sürecine de değinen Emine Erdoğan, doğu ve güneydoğuda yaşayan kadınların çözüm sürecinde tecrübe sahibi olduklarını ve bu tecrübenin bölgedeki kadınları olumlu şekilde etkilediğini savundu. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Annelerin acısını dindirmek gözyaşlarını durdurmak amacıyla başlatılan çözüm süreci kadınların bu sürece sahip çıkmaları sayesinde daha fazla umut vadetmeye devam ediyor. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan hanım kardeşlerimiz iki yıldır tecrübe ettikleri çözüm sürecinin kendilerini nasıl rahatlattığını gördüler. Diyarbakır ve bazı illerimizde kadınların dağa kaçırılan çocukları için çok cesur biçimde eylem yapmaları geleceğimiz adına, kadın hareketi adına, Türkiye adına çok önemli bir adımdır. Terör örgütünün ve siyasetin baskılarına aldırmadan çocuklarının peşine düşen kadınlar barışa giden yolun şimdiden kahramanı olmuştur" Programın sonunda Emine Erdoğan ve beraberindekiler, TİKAD'ın 10.Yıl pastasını getirilen bir kılıçla kesti. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları