loading
close
SON DAKİKALAR

''Türkiye'nin sesi ya da temsilcisi olmak...''

''Türkiye'nin sesi ya da temsilcisi olmak...''
Tarih: 20.08.2012 - 13:31
Kategori: Kültür & Sanat

Independet gazetesine konuşan Orhan Pamuk, ''Türkiye'nin sesi ya da temsilcisi olmak neşe dolu ve çocuksu bir durum değil. Bu beni utangaç biri yapıyor. İçimdeki çocuğu öldürüyor'' dedi...

2006'da Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan Orhan Pamuk, Türkiye'de 2010'a kadar "sağcı" basının kendisine karşı yürüttüğü kampanyanın devam ettiğini ancak şimdi daha rahat olduğunu söyleyerek, "Türkiye'nin sesi ya da temsilcisi olmak neşe dolu ve çocuksu bir durum değil. Bu beni utangaç biri yapıyor. İçimdeki çocuğu öldürüyor" dedi.

Orhan Pamuk, Independent gazetesine kendi evinde verdiği röportajda, "Sağcı basının bana karşı yürüttüğü kampanya 2010'a kadar devam etti. Çok rahatsız hissettim ancak şimdi daha rahatım" ifadelerini kullandı. Pamuk, "Belki de bir ölçüde Nobel ödülü yüzündendir. Ancak aynı zamanda ülke de değişti. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılmasını destekliyordum ve tüm proje dağıldı. Böylece üyeliği savunanlara yönelik kötü enerji de ortadan kalktı" görüşünü dile getirdi.

Pamuk, "Bir roman yazarı olmak sizi sorumsuz bir şekilde çalışan biri yapıyor. Sizi karşı bu kampanyalar olduğu zaman kelimelerinize dikkat ediyorsunuz; bunu daha fazla istemiyorsunuz. Karakterlerinizden biri şakacı bir ruh durumuyla bir şey söylüyor ve sonra kontrolden çıkıyor" dedi.

İnsanların kendisini Türkiye için bir çeşit diplomat gibi gördüklerini fakat öyle olmadığını bunun kendisine bir sorumluluk yüklediğini ifade eden Pamuk, "Böyle olmak istemiyorum. Bu yine şakacı ifade tarzıyla ilgili. Türkiye'nin sesi ya da temsilcisi olmak neşe dolu ve masum bir durum değil. Bu beni utangaç biri yapıyor. İçimdeki çocuğu öldürüyor" diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları