loading
close
SON DAKİKALAR

Türkiye’nin yeni first lady’si Emine Erdoğan

Türkiye’nin yeni first lady’si Emine Erdoğan
Tarih: 11.08.2014 - 22:14
Kategori: Kadın

Türkiye'nin Çankaya Köşkü'nün ev sahibeliğini üstlenecek first Lady'si Emine Erdoğan'ın hayat hikayesi ve hayatındaki dönüm noktaları…

Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de ilk kez halkoyuyla yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda, yüzde 50'den fazla oy alarak, Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı oldu. Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da, Çankaya'nın yeni First Lady'si olacak. İşte, Türkiye'nin Çankaya Köşkü'nün ev sahibeliğini üstlenecek first Lady'si Emine Erdoğan'ın hayat hikayesi ve hayatındaki dönüm noktaları…

Emine Hanım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın uzun siyasi kariyeri boyunca hep yanında oldu.

21 Şubat 1955'te İstanbul'da doğan Emine Erdoğan (Gülbaran)'ın ailesi Siirt kökenli. Gülbaran ailesinin beş çocuğunun en küçüğü ve tek kız evladı olan Emine Hanım, 1966'Da Zeynep Kamil İlkokulu'nu bitirdi. Mithatpaşa Kız Ortaokulu'nun ardından Mithatpaşa Akşam Sanat okulu'na gitti. Okuldan kendi isteğiyle ayrıldı.

Şule Yüksel Şenler'le tanışmasını Emine Hanım verdiği mülakatlarda "hayatının dönüm noktası" olarak tanımlıyor. Bu tanışmanın ardından İdealist Kadınlar Derneği'nin faaliyetlerine katılmaya başlayan Emine Hanım, 1977'de bir konferansta, şimdiki eşi Recep Tayyip Erdoğan'la tanıştı.

Türkiye’nin yeni first lady’si Emine Erdoğan

1978 yılında Erdoğan'la, 23 yaşındayken evlenen Emine Hanım'ın bu evlilikten dört çocuğu oldu.

Emine Hanım, eşi Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi hayatında hep yanında oldu. Fazla öne çıkmayan, ancak arka planda eşine her türlü desteği veren Emine Erdoğan, Başbakan olmasının ardından da eşinin hemen hemen her yurtdışı gezisi ve mitingine katıldı. Erdoğan, ayrıca Başbakan eşi sıfatıyla pek çok yardım faaliyetine de öncülük etti.

Emine Hanım, özellikle insani yardım faaliyetlerinde ön plana çıktı. Pakistan'da sel felaketzedelerine, Myanmar'da zulme uğrayan Müslümanlara Türkiye'nin yardımlarını bizzat götürdü.

Zeynep Gürcanlı - Hürriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları