loading
close
SON DAKİKALAR

''türklerin dostumuz olmasını istiyoruz''

''türklerin dostumuz olmasını istiyoruz''
Tarih: 12.02.2012 - 18:06
Kategori: Dünya

İsrail'in Washington Büyükelçisi Michael Oren, "Türklerin geri gelip tekrar bizim dostumuz olmasını istiyoruz" dedi

Büyükelçisi Oren, ülkesinin Türkiye'ye yönelik siyasetinin hiçbir zaman değişmediğini savunarak, Türk halkıyla aralarında yüzlerce yıl öncesine dayanan derin bir dostluğun bulunduğunu söyledi.

Amerikan MSNBC televizyonunda katıldığı bir programda Türkiye-İsrail ilişkilerine dair bir soruyu da yanıtlayan Oren, ''Türklerin bizimle tekrar dost olmasını istiyoruz'' dedi.

BM Soruşturma Komisyonu'nun Mavi Marmara raporunda, İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukasının meşru olduğu yönündeki tespitlere dikkati çeken Oren, şunları kaydetti:
''Türkiye'ye yönelik siyasetimiz hiçbir zaman değişmedi. Türk halkıyla yüzlerce yıl öncesine dayanan derin dostluğumuz var. BM, bizim üzüntü ifade etmemiz gerektiğini de söyledi ve derin üzüntümüzü dile getirdik. Tazminat ödemeyi önerdik. Türklerin geri gelip tekrar bizim dostumuz olmasını istiyoruz. Umarız başka bir yolu değil, bu yolu takip ederler.''

ABD tansiyonun düşmesinden memnun

Bu aradaABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, ABD Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlediği günlük basın brifinginde bir soru üzerine, "Türkiye ve İsrail tarafından yapılan son açıklamaların, daha önceden duydukları bazı aşırı fikirlere göre daha güven verici nitelikte olduğunu" belirtti.

"Türkiye ve İsrail taraflarınca, aralarındaki ilişkilere dair yapılan açıklamaların dozunun son günlerde hafiflemiş görünmesinden memnuniyet duyuyoruz. Durumla ilgili olarak her iki tarafla da görüşmekteydik. Bölgedeki herkesin sükunet çağrısı yapma ve sükuneti destekleme yönünde sorumluluğu bulunuyor" diye konuşan Nuland, Türkiye ve İsrail'e, yapıcı bir ilişkiye sahip olabilecekleri bir konuma geri dönmeleri yolunda yaptıkları çağrıyı tekrarladı.
Washington Post gazetesinde yayımlanan, "ABD'nin, Türkiye'nin Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK militanlarına karşı kullanmak amacıyla Predator insansız hava araçlarını topraklarında konuşlandırma isteğini değerlendirmekte olduğu" şeklindeki haberin sorulması üzerine Nuland, istihbarat konularına giremeyeceğini kaydederken, PKK'yı terör örgütü olarak gördüklerini yineledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları