loading
close
SON DAKİKALAR

Tutuklu askerlerle ilgili flaş açıklama!

Tutuklu askerlerle ilgili flaş açıklama!
Tarih: 31.01.2013 - 02:05
Kategori: Gündem

Erdoğan, tutuklu askerlerle ilgili olarak, ''Tutuksuz yargılanmaları mümkündü. Dilerim hakimler ellerini çabuk tutar'' dedi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da görüştüğü Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, tutuklu askerlerle ilgili olarak, ''Tutuksuz yargılanmaları mümkündü. Dilerim hakimler ellerini çabuk tutar'' dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Tutuksuz yargılamayı mümkün hale getirdik. Tutuklu yargılama için gerekçeli şart getirmek suretiyle bu ayrıntılı gerekçeli şartı 3’üncü yargı paketinde ayrıca bunu getirdik ve buna yönelik olarak da adli kontrol uygulayarak tutuksuz yargılama zaten mümkün hale geldi.

Fakat buna rağmen işler seri yürümüyor. İşlerin bu kadar seri yürümeyişi de bu işleri tabi ciddi manada sıkıntıya sokuyor. Temenni ederim ki yargı bu süreci daha da hızlandırsın ve bir an önce bu adımlar atılsın.

Zira bunların içerisinde emekli olan paşalarımız hepsi bu davetleri uyguladılar, geldiler ifadelerini verdiler ve tutuklandılar. Ama tutuksuz olarak yargılanabilirdi.

Muvazzaf olan subaylarımız astsubaylarımız yine davet edildiler ve kendileri de gidip ifadelerini verdiler ondan sonra da tutuklanarak bunlardan tutuksuz yargılama sürecine giren zaten çok az oldu ve büyük bir çoğunluğu ki şu ana kadar 400’ü buluyor bunlar içeride ve hala bu sürece yönelik de bazı yeni adımlar şu anda planlanıyor.

Ben bu konuda 4’üncü yargı paketinde yeni bir düzenlemeye gerek yok ama bu anlayışın değişmesi lazım diye düşünüyorum ve gerekli düzenlemeler zaten var, kararı elbette yargı verecektir.

Yargıya müdahale etme yetkimiz yok ama siyasi sorumluluğun gereği olarak, siyasi sorumluluk taşıyan insan olarak başbakan olarak, bunu özellikle ifade etmek durumundayım. Çünkü bu komuta kademesinin içerisinde beraber çalıştığımız arkadaşlarımız var onların durumlarını biliyorum, bu konudaki hassasiyetlerini biliyorum ve bunu bildiğim için de diyorum ki tutuksuz yargılama süreci devam edebilir. Daha sonra hüküm verilebilir, hükmün gereği icra edilir diye düşünüyorum. 3’üncü yargı paketinin de bu konuda yeterli olduğuna inanıyorum.

Başbakan Erdoğan, İmralı sürecinde yerli ve yabancı muhataplarla görüşüldüğünü ve görüşüleceğini söyledi. Başbakan, Irak’taki Muhataplarıyla da görüştüklerini belirtti.

Uluslararası camiada da siyasi muhataplardan istifade edeceksek onlarla da görüşürüz, nitekim görüştük görüşüyoruz, bakan arkadaşlarımız da görüştü. Çünkü onlar Irak parlamentosunda, Irak’taki eyalet sistemi içerinde yer alan. Onlarla da bu görüşmeleri yaptık, yapıyoruz, bundan sonra da yapabiliriz. Bir karar alalım, şu refah huzur ortamını ülkemizde yakalayalım. Halkımın bu sürece bakışı çok olumlu, yaptırdığım kamuoyu araştırmalarında bunu görüyorum.

Vatan

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları