loading
close
SON DAKİKALAR

Tutuklu komutanlara 'şaşırtan' telefon

Tutuklu komutanlara 'şaşırtan' telefon
Tarih: 28.10.2012 - 13:58
Kategori: Gündem

Genelkurmay Personel Şube Müdürlüğü'nden gelen telefonda sanıklara isterlerse hüküm verilmeden emekli olabilecekleri söylendi...

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Ağustos ayında karara bağlanan ve aralarında Albay İbrahim Sezer’inde bulunuduğu Askeri Casusluk ve Şantaj davasında tüm sanıklar casusluk ve fuhuş suçlarından beraat etti. 

Sanıklara örgüt üyeliği, kişisel verileri hukuka aykırı kaydetme ve devletin güvenliğine ilişkin belgeleri bulundurmak gibi suçlardan çeşitli cezalar verildi. 

Kararın helen ardından da Genelkurmay harekete geçti ve ceza alan muvazzaf subaylarla irtibata geçti. 

Genelkurmay Başkanlığı Personel Daire Başkanlığı’ndan gelen telefonda, kararın Yargıtay tarafından onaylanmadan emekli olabilecekleri ve emekliliği isteyip istemedikleri sorulduğu belirtildi.

Teklifi reddettiler

Askerlerin ise bu teklife sıcak bakmadıkları ve emekliliğe ayrılmanın suçlamaları kabul etmek olduğunu belirterek Genelkurmay’ın bu teklifini geri çevirdikleri öğrenildi. 

Karara bağlanan ilk asker davasında Genelkurmay Başkanlığı’nın bu tutumunu diğer davalardaki sanıklara da gösterip göstermeyeceği ise merak konusu.

Maaş alamayabilirler

Eğer askerler hüküm verilmeden emekli olursalar hükümden sonra da emekli maaşlarını alabilecekler ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin askerlere sağladığı imkanlardan yararlanabilecekler. 

Hüküm sırasında muvazzaf olan subaylar ise ordudan çıkarılacak ve TSK’nın sağladığı imkanlardan yararlanamayıp emekli maaşı da alamayacak.


Vatan

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları