loading
close
SON DAKİKALAR

Tutuklu öğrenciler için sembolik ders başı

Tutuklu öğrenciler için sembolik ders başı
Tarih: 28.09.2012 - 11:20
Kategori: Sağlık, Yaşam

Cezaevlerinde tutuklu bulunan 700'ü aşkın öğrenci için, Galatasaray Meydanı'nda ders başı yapıldı...

İSTANBUL- Tutuklu öğrenciler için Galatasaray Meydanı'nda ders yapıldı. Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnisiyatifi, Öğrencime Dokunma Kampanyası, GIT Türkiye, Eğitim-Sen İstanbul 6 No'lu Şube ve Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği'nin de aralarında bulunduğu kurumlar, üniversitelerin yeni öğretim yılına başladığı günlerde tutuklu öğrencileri unutmadı. Galatasaray Meydanı'nda oturarak ders başı yapan öğrenciler, tutuklu arkadaşlarına öğrenim belgelerini ve kartpostallar gönderdi.

“700'ü aşkın arkadaşımız tutuklu ama yine de umudumuz kalabalık” pankartı açan öğrenciler, meydanda oturarak ders düzeni aldı. Tutuklu öğrencilerin durumunu anlatan çeşitli dövizler açan öğrencilere hitap eden Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği'nden Prof. Dr. Tahsin Yeşildere, 12 Eylül ürünü YÖK sisteminin devam ettiğini söyledi. “Bugün burada olmak istemezdik” diyen Yeşildere, “Ama içeride 800'e yakın arkadaşımız bulunuyor. Onlar için buradayız. Tutuklu öğrencilerin serbest bırakılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Ardından Prof. Dr. Neşe Özgen, açılış ve kapanışını Türkçe ve Kürtçe yaptığı bir ders verdi. Özgen, üniversitelerin kuruluş tarihini, bu tarih içerisinde de üniversitelerin ve öğrencilerin özgürleşme mücadelesini anlattı.

Galatasaray Meydanı'ndaki derse tutuklu öğrencilerin yanı sıra, katılamayan başka öğrenciler de vardı. Derse katılan öğrenciler, Uğur Kaymaz, Ceylan Önkol, Serap Eser, Aydın Erdem, Şerzan Kurt, Murat Elibol ve Özgür Taşar'ın derse gelemediklerin yazan dövizler taşıdılar.

Dersin bitiminden sonra, tutuklu öğrencilere, kartpostal ve öğrenim belgeleri gönderildi. Pankart üzerinde açılan stanttan, meydandan geçen halk da zarf ve kartpostal alarak dayanışma örneği gösterdi. Eyleme katılanlar ve halk, posta giderleri için de katkıda bulundu.

Etha

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları