loading
close
SON DAKİKALAR

Tuzla'da vernik fabrikasında patlama; 3 ölü 9 yaralı

Tuzla'da vernik fabrikasında patlama; 3 ölü 9 yaralı
Tarih: 29.04.2022 - 13:35
Kategori: Şehir

Tuzla Orhanlı sanayi bölgesinde 3 katlı vernik ve boya fabrikasında yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucu yangın kontrol altına alınırken 3 kişinin hayatını kaybettiği, 9 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İstanbul Valiliği, Tuzla'daki fabrika yangınında 3 işçinin hayatını kaybettiğini, 9 işçinin de yaralandığı bilgisi verildi.

Açıklamada, "Bugün saat 13.15'te Tuzla ilçesi Ortamahalle Atayolu Caddesinde kimyevi üretim yapılan, Boya ve Vernikçiler Kooperatifindeki bir fabrikada henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın meydana gelmiştir. Olay yerine ivedilikle itfaiye, ambulans, güvenlik ve AFAD ekipleri sevk edilmiş, yapılan müdahale neticesinde yangın kontrol altına alınmış, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca, yakın bölgedeki otluk alana sirayet eden yangın Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince söndürülmüştür.

Tuzla Kaymakamı Ali Akça da yaptığı açıklamada, 3 kişinin öldüğünü duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekram İmamoğlu;

"Tuzla'daki fabrika patlamasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Zarar gören herkese geçmiş olsun. İtfaiye ekiplerimiz ilk andan itibaren söndürme çalışmalarına devam ediyor."

İTFAİYE DAİRE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

İstanbul İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak, korkunç olaya ilişkin son bilgileri verdi. Albayrak açıklamasında şunları söyledi:

Şimdi burası 3 binadan oluşan bir boya ve vernik fabrikası. Bir binada önce büyük bir yangın gerçekleşiyor. Ardından artçı iki patlama daha gerçekleşti. Nihayetinde diğer 2 binaya da yangın sirayet etti. Arkasında da Sabancı Üniversitesi’nin yeşillik alanına da yangın sıçramıştı. İtfaiyenin müdahalesi ile her iki bloğa da yangının büyümesi engellendi. Orman müdürlüğü ile irtibata geçildi. Onlar da yangına müdahale edip orayı söndürdüler. Üçüncü bina yani ana patlamanın olduğu bina maalesef bir enkaza dönüştü. Şu anda yangın söndürüldü. Kontrol altında ama enkaz çok büyük.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları