loading
close
SON DAKİKALAR

TV 8’deki kıyımlar kınandı

TV 8’deki kıyımlar kınandı
Tarih: 29.12.2012 - 18:51
Kategori: Medya

Medyada işten çıkarmaların bu seferki acı ve adaletsiz adresi TV 8 oldu. ..

TV 8 Ankara Haber Merkezi'nde kameraman Tarkan Tuluy, Metin Kepenek, montaj servisinden Hümye Dinler, rejiden Murat Ülke ve Hakan Kartal ile muhabir Billur Kalkavan'ın görevine son verildi.

Edinilen bilgiye göre, TV 8 yönetimi Ankara Haber Merkezi dışında İstanbul ve diğer illerde de tensikata giderek, çok sayıda çalışanını yılbaşı arifesinde işsiz bıraktı. İşten çıkartmalara ilk tepki Profesyonel Haber Kameramanları Derneği'nden geldi. Dernek tensikatla ilgili açıklamasında, yıllarca emek vermiş olan çalışanların, ön bildirimsiz olarak işten çıkarılmasını kınadı. “Habercilik, gazetecilik gittikçe zorlaşıyor, bir sabah mesai için geldiğiniz şirketinize giriş kartlarınız okunmadığında anlıyorsunuz ki işten çıkarılmışsınız” denilen açıklamada,  TV 8  yönetiminin çalışanlarına 5 yıldır zam yapmadığı ve fazla mesai ücreti ödemediği ifade edildi.  Çalışanların hem psikolojik, hem de bedenen yıprandıkları, ancak hak ettiklerini alamadıkları belirtilen açıklamada, görevi başında çalışan basın mensuplarına telefonla işten atıldıklarının söylenmesinin, “medya yönetimlerinin personele ve insana verdiği değerin bir göstergesi” olduğu ifade edildi.

Açıklamada “TV 8 yönetimi tarafından haber kameramanı meslektaşlarımız Tarkan Tuluy,  Metin Kepenek ve işine son verilen diğer tüm TV 8 çalışanlarına karşı takınılan bu tutumu kınıyoruz” denildi.

Evrensel

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları