loading
close
SON DAKİKALAR

Twitter’da 7 bini aşkın hesabın “şeffaflık” gerekçesiyle kapatılmasına Fahrettin Altun'dan yorum: 'Trajikomik'

Twitter’da 7 bini aşkın hesabın “şeffaflık” gerekçesiyle kapatılmasına Fahrettin Altun'dan yorum: 'Trajikomik'
Tarih: 22.06.2020 - 11:37
Kategori: Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, sosyal medyadaki siyasi kamplaşmanın gittikçe derinleşmesine karşı 10 başlıkta önerilerini sıraladı. Altun, Twitter’ın 7 bini aşkın hesabı “şeffaflık” gerekçesiyle kapatmasını da “trajikomik” olarak yorumladı.

Twitter, Türkiye’de 7 bin 340 hesabı manipülasyonu engelleme politikalarını ihlal ettikleri gerekçesiyle kapattı. Bu hesapların “sahte devlet bağlantılı enformasyon operasyonu yapan” hesaplar olduğu ifade edildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun söz konusu iddiayla ilgili yeni bir açıklamada bulundu.

“AKP’ye destek amacıyla açılan ‘sahte hesaplar’ olduğu iddiası gerçek dışı”

Altun, “Twitter’ın kapattığı hesapların Cumhurbaşkanımıza ve AKP’ye destek amacıyla açılan ‘sahte hesaplar’ olduğu iddiası gerçek dışı. Bu karara, taraflı ve siyasi saiklerle oluşturulan dokümanların dayanak yapılması da skandalın başka bir boyutu” dedi.

Milliyet’ten Kıvanç El’in haberine göre söz konusu iddialara, “Birbiriyle alakasız sosyal medya hesaplarının faraziye bir yaklaşımla bir potada bir araya getirilerek ülkemizin, Cumhurbaşkanımızın zan altında bırakılmasına itiraz ediyoruz” ifadeleriyle tepki gösteren Altun, “Siyasi ve ideolojik olduğu her haliyle belli olan bu kararın, şeffaflık kisvesine büründürülmeye çalışması ise trajikomiktir” diye konuştu.

Twitter’ın PKK ve FETÖ’ye destek veren hesaplarla ilgili hiçbir düzenleme yapmamasına dikkati çeken Altun, “Bunların kara propagandasına imkan sunması elbette Türkiye kamuoyunun dikkatinden kaçmıyor” dedi.

Altun, açıklamalarının devamında şunları kaydetti:

“Şahsımla ilgili CHP-HDP medyasında üretilen yalanları hayretle karşılıyorum. Hiçbir mecrada sahteciliğe, manipülasyona geçit vermeyiz. Bütün alanlarda olduğu gibi dijital dünyada da hakikati savunuyoruz. Kaygımız medya politikalarına şekil verirken, sosyopolitik gerçekliğin sosyal medyada yansıma bulmasıdır. Dijital dünyada da sosyo-politik gerçekliğin birebir karşılık bulmasını istiyoruz.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları