loading
close
SON DAKİKALAR

Üç büyük şehirde beş liseden biri imam hatip lisesi

Üç büyük şehirde beş liseden biri imam hatip lisesi
Tarih: 03.07.2020 - 10:08
Kategori: Eğitim

Veliler tarafından en son tercih edilen ve kontenjanları boş kalan imam hatip liselerinin sayısı gün geçtikçe artıyor. Üç büyük kentte 5 devlet lisesinden biri, İstanbul’da ise 4 devlet lisesinden biri imam hatip lisesi.

İmam hatip liseleri gibi mesleki ve teknik lise sayılarında da artış gerçekleşti. İmam hatiplerdeki öğrenci sayılarının son yıllarda azalmasına rağmen iktidar, bu okulları teşvik etmeye devam ediyor. Özellikle son dönemde fen lisesi ve sosyal bilimler lisesi programları uygulayan imam hatip liseleri açılıyor. En son sadece erkeklerin olduğu bir teknoloji imam hatip lisesinin açılacağı öğrenildi.

BirGün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre üç büyük kentte de durum aynı şekilde. Bu üç kent arasında sadece İzmir’de Anadolu liseleri sayıları meslek liselerinin sayısını geçti. Ankara, İstanbul ve İzmir’de toplam fen lisesi sayısı 35 iken imam hatip lisesi sayısı 330, meslek lisesi sayısı 512 ve Anadolu lisesi sayısı 527 oldu.

En çok İstanbul'da

İstanbul’da bulunan toplam 842 lisenin 471’ini imam hatip ile mesleki ve teknik liseler oluşturuyor. Megakentte 263 tane mesleki ve teknik lise 208 tane imam hatip lisesi bulunuyor. Kentteki Anadolu lisesi sayısı 263, fen lisesi sayısı ise sadece 14. İstanbul’da bulunan liselerin yüzde 24,9’u imam hatip.

Ankara'da meslek liseleri

Başkent Ankara’da da durum İstanbul’a benzer. Kentteki liseler arasında en çok bulunan okul türü mesleki ve teknik liseler. Kentte 149 mesleki ve teknik lise, 145 Anadolu lisesi, 71 imam hatip lisesi bulunuyor. Fen lisesi sayısı ise İstanbul’daki gibi sadece 14.

İzmir'de 7 fen lisesi

İzmir’de de fen liselerinin sayısı oldukça düşük. Kentte bulunan fen lisesi sayısı yalnızca 7. Buna karşılık kentteki imam sayısı ise 51. Mesleki ve teknik lise sayısı 100 ve Anadolu lisesi sayısı ise 119.

Üç büyük kent dışında da benzer tablo karşımıza çıkıyor. Örneğin Hakkari’de 5 imam hatip lisesine karşılık yalnızca 1 tane fen lisesi var. Sinop’ta 2 fen lisesi, 8 tane imam hatip lisesi bulunuyor. Adana’da 4 fen lisesi ve 31 imam hatip lisesi bulunuyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları