loading
close
SON DAKİKALAR

'Üç çocuk doğuralım da nerede doğuralım?'Mardin’de doktor isyanı

'Üç çocuk doğuralım da nerede doğuralım?'Mardin’de doktor isyanı
Tarih: 22.08.2013 - 15:43
Kategori: Kadın

Mardin’in Nusaybin Devlet Hastanesi’nde bir kadın doğum uzmanı bulunması nedeniyle, kadınlar muayene olmak için doğum polikliniği önünde uzun kuyruklar oluşturuyor...

Nusaybin Devlet Hastanesi’nde tek kadın doğum doktoru olan Op. Dr. Emel Dilekçi, her gün 100′ü aşkın hastayı muayene etmek zorunda kalıyor. Kadınlar tek doktor olması nedeniyle muayene odası önünde uzun süre kuyrukta beklediklerini söyledi. Burada bekleyen hastalarden Gurbet Acar, Türkçe bilmediği için Kürtçe yaptığı konuşmada, muayene olmak için bir gün önceden numara aldığını belirterek, “Dün saat 06.00′da evden çıktım hastaneye geldim sıraya girdim. Ancak dün muayene olamadım, çünkü mesai bitti. Bugün muayene olabildim. Şimdi tahlilerimi aldım, doktor hanıma göstermeye geldim” dedi. Acar, ilçe nüfusunun 100 bini bulduğunu belirterek, kadın doktor sayısının artırılmasını istedi.

Hamile eşi Güle Sönmez ile birlikte hastaneye gelen Ferhan Sönmez de, İdil İlçesi’nden geldiklerini belirterek, “İdil İlçesi’nden sabah saat 05.00′te çıktık. Eşim Güle,7 aylık hamile, durumu da iyi değil. Sıra almaya gittim ancak, ‘sıra kalmamış’ dediler. Eşimle birlikte, bir bu yana, bir o yana gönderildik. Bir türlü mayene olamadık. Eşim Güle dışarıda bayıldı, hemen acil servisne götürdük serum takıp, tedavi altına aldılar. Bebeğin kalp atışlarının çok düşük olduğunu söylediler. Ancak bu tahlillere bakacak kadın doğuma da geldik, önü tıklım tıklım, ne yapacağımızı bilemiyoruz” diye konuştu.

Uzun süre kuyrukta muayene sırası bekleyen kadınlar, Başbakan’ın 3 çocuk tavsiyesini hatırlatarak, “Başbakan doğurun diyor ama çektiğimiz bu çileyi görsün. Çocuk doğurmasına doğuralım ama önce bizi muayene edecek doktorları göndersin” dediler.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları