loading
close
SON DAKİKALAR

Üç sanığa yurtdışı yasağı konuldu

Üç sanığa yurtdışı yasağı konuldu
Tarih: 02.10.2012 - 10:54
Kategori: Sağlık, Yaşam

Kayseri’de, cezaevi nakil aracının yanıp içindeki beş mahkûmun feci şekilde ölmesine ilişkin davanın ilk duruşması dün görüldü...

Davaya hiçbir sanık katılmadı. Mahkeme üç sanık için yurtdışına çıkış yasağı koydu.

Van’dan, içerisinde beş mahkûmla yola çıkan Metris Cezaevi’ne ait nakil aracı 16 Eylül 2011’de Kayseri’nin Pınarbaşı beldesinde motorunda çıkan arıza sonucunda alev topuna dönmüştü.

Araçtaki iki sürücü, iki komutan ve on asker sağ salim inerken, elleri kelepçeli beş mahkûm “Bizi kurtarın” çığlıklarıyla yanarak ölmüştü. Yalnızca şoför Cafer Sarı ile İsmail Bostan ve Mustafa Kayalı adlı iki takım komutanı hakkında Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘taksirle ölüme sebebiyet vermek’ iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması dün görüldü.

Avukat Nejdet Edemen’in verdiği bilgiye göre, iki mahkûmdan Abdulsettar Ölmez’in ağabeyi İsmet Ölmez ile Akif Karamalı’nın babası Maşallah Karamalı’nın Van’dan geldiği duruşmaya hiçbir sanık katılmadı. Sanıklardan İsmail Bostan, talimatla alınan ifadesinde, yangını söndürmek için çaba sarf ettiklerini fakat başaramadıklarını ve suçsuz olduklarını savundu. Tunceli’ye tayin olduğu öğrenilen sanık Mustafa Kayalı’nın ve Cafer Sarı’nın ifadeleri alınamadı. Tanık on er terhis oldukları için yalnızca ikisinin ifadesi dosyaya ulaştı. Avukat Nejdet Edemen’in, sanıkların tutuklanması yönündeki talebini reddeden mahkeme, buna karşın yurtdışına çıkış yasağı koydu. Edemen, Radikal’e şunları söyledi:


“O karar da gönlümüze su serpmek için alındı diye düşünüyorum. Bu davada ciddiyet yok. Dava trafik kazası gibi başladı. Bunlar dosyanın geleceği açısından ipuçları veriyor. Artık sonucu merak etmiyoruz. Kanımca, ‘taksirle adam öldürme’ suçundan karar verilir. Ya para cezasına çevrilir ya hükmün açıklanması geriye bırakılır. Tatmin edecek bir ceza beklemiyoruz.”


 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları