loading
close
SON DAKİKALAR

Uğur Dündar, Halk TV'deki görevini bırakmayı düşünüyor

Uğur Dündar, Halk TV'deki görevini bırakmayı düşünüyor
Tarih: 29.08.2018 - 10:22
Kategori: Medya

Gazeteci Uğur Dündar, Halk TV’de yürüttüğü yayın konseyi görevini bırakmayı düşündüğünü açıkladı.

Halk TV, spiker İsmail Dükel ile yolları geçen gün ayırmıştı. Kanalda Dükel’in ardından bir ayrılığında Uğur Dündar cephesinde yaşanabileceği öğrenildi. Dündar, Dükel'in kanaldan ayrılmasıyla ilgili kendisine gelen eleştiriler üzerine bir açıklama yaptı.

Dündar, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 5 yıldır özveriyle program yaptığım @halktvcomtr'nin iç işlerine en ufak bir müdahalem olmadı. Aksini kimse iddia edemez. Şu gitsin, bu gelsin gibi talepler aklımın ucundan geçmez. Tv'nin bağımsızlığı için kabul ettiğim Yayın Konseyi görevimi de bırakmayı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Dündar, ardından gelen tepkiler üzerine şu açıklamaları yaptı:

"Değerli meslektaşlarım Ayşenur Arslan ve Orhan Bursalı ile birlikte, kişisel onca işimiz varken bir de Halk TV'de Yayın Konseyi sorumluluğunu üstlendik. Bu ballı bir iş değil, hiçbir maddi karşılığı olmayan fahri bir görevdir. Amaç TV'nin bağımsızlığını korumak, halkın gerçekleri öğrenme hakkına evrensel meslek ilkeleri doğrultusunda hizmeti sağlamaktır. Yayın Konseyinin Halk TV'nin iç işlerine müdahale yetkisi de biz üyelerin buna niyetleri de yoktur. Çalışanların huzur ve güven içinde görev yapmaları en büyük dileğimizdir."

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları