loading
close
SON DAKİKALAR

Uğur Mumcu'yu Anma Gecesi

Uğur Mumcu'yu Anma Gecesi
Tarih: 18.01.2013 - 15:03
Kategori: Yerel

CHP Maltepe Gençlik Örgütü tarafından Uğur Mumcu'yu Anma Gecesi düzenleniyor...

CHP Maltepe Gençlik Örgütü tarafından Uğur Mumcu'yu anma gecesi düzenleniyor.

Moderatörlüğünü Maltepe Belediye Başkanı Prof.Dr. Mustafa Zengin'in yapacağı geceye konuşmacı olarak CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Eski Devlet Bakanı Önay Alpago, Ressam-Yazar Bedri Baykam katılacak.

Uğur Mumcu'yu Anma Gecesi 24 Ocak Perşembe günü saat 19.30 Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlecek.

CHP Maltepe Gençlik Örgütü, düzenlecek etkinlik için şu açıklamayı yaptı;

''Karanfiller hâlâ kan kokuyor...

Gerçekleri söylemek ve tüm insanlığın gerçekleri öğrenmesini sağlamak tarih sayfalarında hep öldürülmesine neden olmuştur aydınların. Doğruyu söylerken, insanları kandıranlar kirli ilişkilerine çıkar-menfaat işlerine çomak sokulmasına acımasızca karşılık vermişlerdir hep. Bir gazetecinin, eğitimcinin, yazarın sadece gerçekleri konuşması suç olabilir mi? Bir martı kanadı kırmamış, bir karıncayı incitmemiş halktan gizlenen gerçekleri yazmıştı sadece. 

Uğur Mumcu sıradan bir gazeteci değildi. 1987 yılında katıldığı bir paneldeki konuşmasında Türkiye’ nin 25 yıl sonraki halini gözler önüne seriyordu. Cemaat yapılanmasını ve şuan ki iktidarın yol haritasını 1987 yılında çözümlemişti aslında.

Uğur Mumcu sıradan bir gazeteci değildi... Fikirleri, yazıları ve ardında bıraktığı onlarca kitabı. Alnında aydınlığı taşıyan nadir bir yürekti.

Biliyordu öleceğini…(öldürüleceğini) Ama korkmuyor üstüne üstüne yürüyordu gerçeklerin. İyi biliyordu kendisinden önce katledilenleri ve kendisinden sonrada olacakları... Ama hiç tereddütsüz eli titremeden yazıyordu 'Sakıncalı Piyade'...

İsteseydi derin devlete sırtını dayayıp, mafyaya bulaşmayıp devletin şefkatli kollarında servetine servet katabilirdi. Ama o bunu yapamazdı. Bunu yapmak vatan hainliğiydi onun için.

Ve yıllar sonra dedikleri tek tek çıktı. Fakat yıllar geçti onu katledenler hâlâ hesap vermiş değiller.
Biz gençler ise Uğur Mumcu, Abdi İpekçi, Ahmet Taner Kışlalı, Metin Göktepe, Hrant Dink gibi aydın ve gazetecilerin katillerinin bulunması ve halka, ülkeye hesap vermesi için elimizden gelenin fazlasını yapacağımıza ant içeriz.
Uğur Mumcu’ nun ölümünün 20. yılı anısına CHP Maltepe Gençlik Örgütü olarak düzenlediğimiz anma gecesine sizleri de aramızda görmekten onur duyarız.

Özgürlüğe adanmış bir top çiçek gibiyiz şimdi, hep birlikteyiz, ey halkım, unutma bizi...''

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları