loading
close
SON DAKİKALAR

Ukrayna Dışişleri Bakanı: Ateşkes konusunda ilerleme kaydetmedik

Ukrayna Dışişleri Bakanı: Ateşkes konusunda ilerleme kaydetmedik
Tarih: 10.03.2022 - 14:00
Kategori: Dünya

Antalya'daki üçlü görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, "Biz savaşı durduramıyoruz. Bize saldıran ülke ve devlet bunu istemiyorsa savaşı durduramayacağız" dedi.

Antalya'daki üçlü görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, "Ateşkes konusunu konuştuk ama ilerleme kaydetmedik. Tahliyeler konusunda Lavrov taahhüt vermedi. Bu formatta tekrar görüşmeye niyetliyim. Önemli bir tartışma ortamı olacaksa gelmek isterim" dedi.
 
Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba'nın açıklamaları şöyle:
 
Mariupol kentinden sivillerin çıkışı için yardım rica ediyoruz. İnsani koridorun oluşturulması gerekiyor Mariupol'e insani yardım temin etmek için. Ne yazık ki (Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov) Bakan Lavrov (insani koridorlar) buna bir taahhüt vermedi. Yine de yetkililerle bu konuyla ilgili konuşacağını, yazışacağını belirtti. Ateşkes konusunu konuştuk ama ilerleme kaydetmedik.
 
Bu formatta tekrar görüşmeye niyetliyim. Önemli bir tartışma ortamı olacaksa gelmek isterim.
 
Çavuşoğlu'na teşekkür etmek istiyorum. Bu teması kolaylaştırmayı başardı.
 
Biz savaşı durduramıyoruz. Bize saldıran ülke ve devlet bunu istemiyorsa savaşı durduramayacağız.
 
Rus tarafı görüşmeye hazır olacağı zaman ben de bu görüşmeye hazır olacağım.
 
Lavrov'un talepleri teslimiyet listesi gibi.

Ben burada bir Dışişleri Bakanı olarak, karar alabilme yetkisinde biri olarak, çözüm bulma amacıyla geldim ama kendisi (Lavrov) sadece dinlemek amacıyla gelmiş.

Antalya'da Türkiye arabuluculuğundaki Rusya- Ukrayna görüşmesi sona erdi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Ukraynalı mevkidaşı Dmitriy Kuleba, Türkiye'nin arabuluculuğunda bugün Antalya Diploması Forumu'nda bir araya geldi. Görüşmeye Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı.
 
Türkiye'nin arabuluculuğu ile Antalya'daki Regnum Carya Otel'de 11.25'te başlayan Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü dışişleri bakanları toplantısı sona erdi.
Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova da Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba’nın Türk mevkdaşları Çavuşoğlu’nun katılımı ile gerçekleştirdikleri görüşmenin Antalya’da başladığını kaydetti.
 
 
Görüşmenin ardından Lavrov ile Kuleba'nın ayrı ayrı basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.
 
Antalya’daki bu buluşma, Rusya’nın Ukrayna’da askeri operasyon başlattığı 24 Şubat’tan beri taraflar arasında gerçekleşen en üst düzey görüşme. Söz konusu görüşme Türkiye’nin teklifiyle gerçekleşiyor.
 
Rusya ve Ukrayna delegasyonlarının katılımı ile Belarus’ta şimdiye dek üç tur şeklinde gerçekleşen barış görüşmelerindeyse askeri operasyonların durmasını sağlayacak ciddi bir sonuç elde edilemedi. Taraflar sadece sivillerin tahliyesi için insani koridorlar oluşturulması ve tahliyeler sırasında geçici ateşkes uygulanması konusunda anlaşabildi.

 

Kaynak : sputnik

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları