loading
close
SON DAKİKALAR

Ülkeme dönmek istiyorum

Ülkeme dönmek istiyorum
Tarih: 24.11.2012 - 11:39
Kategori: Sağlık, Yaşam

Hakkında 'Müebbet hapis cezası istenen Pınar Selek: Mutsuz olmak istemiyorum, dilim acılaşmayacak. Ülkeme geri dönmek istiyorum'...

“Türkiye’de olup bitenler şaşırma duygusunu ortadan kaldıracak türden ama hâlâ şaşırabiliyorum. Ancak bir iki gün sonra konuşabilecek kadar iyi olacağım.” 14 yıldır ‘ Mısır Çarşısı’ davasında yargılanan Pınar Selek , mahkemenin yeniden müebbet hapis cezası istemesini bu sözlerle değerlendiriyor.


Mısır Çarşısı’nda meydana gelen patlamayla ilgili aldığı beraat kararı Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından bozulan Selek’in İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilen davasında mahkeme, beraat kararında direnmekten vazgeçti. Karara gerekçe olarak Mahkeme Başkanı Mehmet Hamzaçebi, ‘direnme kararının usule aykırı olduğunu’ gösterdi.


Kararı önceki gün verdiği bir mülakat sırasında alan Pınar Selek’se, “Hâlâ şoktayım” diyor. AİHM’e yaptığı başvuru kapsamında Selek’e bu ay verilen raporda’ hem gözaltındaki işkencenin hem uzayan dava sürecinin kendisinde psikolojik tahribat yarattığı belirtilmiş.


Bu kadarını beklemiyordum

“Bana bu meseleden uzak ol dediler. Ben de bunu yapmaya çalışıyordum” diyen Selek, şöyle konuşuyor: “Bu kadarını beklemiyordum ama, çok etkilendim. Mutsuz bir kadın olmak istemiyorum. Dilimin acılaşmasını istemiyorum. En çok babamı düşünüyorum. Ben başımın çaresine bakarım ama babam için çok üzülüyorum. Bu yaşta ve bu davanın bütün yükü omuzlarında. Bana en ağır gelen o. 12 Eylül’ün yargılandığı günde bunun olması da ayrıca ironik. Moralimi yüksek tutacağım ve hayatıma kaldığım yerden devam edeceğim. Sürgün hayatı yaşar gibi yaşamıyorum günlerimi. Her gün bir etkinlik içindeyim. Ama ülkeme dönmek istiyorum artık. Hiç yalnız başıma kalmadım ama bundan sonra çok daha büyük bir tepkiye ihtiyaç var.”


İşkenceye döndü

Davanın avukatlarından Selek’in kardeşi Seyda Selek’se “Savunmalarımızı yaptığımız zaman bu hakimler yoktu. İçeri girdiğimizde monitörde kararı yazılmış gördük. Bu bir işkence davasına döndü. Bizi sürekli bizi cam kırıkları üzerinde yürütüyorlar” diyor.

Radikal

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları