Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin hayatını kaybettiği trafik kazasında yaralanan eşi Emin Öke Adatepe anlattı...
Sol bacağındaki kırık nedeniyle Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Adatepe, kaza anını anlattı. Kazanın Ankara 'dan İstanbul 'a dönüş yolunda meydana geldiğini ifade eden Adatepe, “ Ankara 'dan İstanbul istikametine gelmekteyken arka koltukta Ülkü Hanımla oturuyorduk, birden araba zikzak çizmeye başladı, ne olduğunu anlayamadık, takla atık, bariyerleri geçmişiz, gidiş istikametine girmişiz. Bu arada ben emekleyerek çıktım, baktım ayağım kırılmış. Döndüm, Ülkü Hanım yoktu. o zaman anladım Ülkü'yü kaybettiğimi, kendim anladım. 'Herkes nabzı atıyor' diye yalan söyledi, biliyordum çünkü şoför arkadaş da ağır sanırım, kendisini göremedim. Benim ameliyatımdan sonra o da ameliyata girmiş” diye konuştu.
“ Türkiye , Atatürk 'ün son eli değen insanını kaybetti, hepimizin başı sağ olsun” diyen Adatepe, “Kendimi artık düşünemiyorum. Ülkü hep gözümün önünde, sohbet ederek geliyorduk, bir anda uçtu yanımdan gitti” şeklinde konuştu.
Adatepe, ayağındaki sakatlığın ağır olduğunu, doktorların 6 ay boyunca yürüyemeyeceğini söylediklerini belirterek, tedavisinin Şişli Florance Nightingale Hastanesi'nde süreceğini bildirdi.
Cenaze töreni cuma günü olabilir Cenaze töreninin tarihinin de henüz belirlenmediğini anlatan Adatepe, “Galiba cenaze törenini cuma gününe alacağız. Bu, İstanbul 'da belli olacak, onun için duyuru yapacağız. Teşvikiye Camisi'nden kalkacak. Sayın Sarıgül de bu konuda bize yardımcı olmuştur, iyi dostumuzdur. Belki Şişli'den kalkabilir, tam açıklamayı sanırım yarın yapacağız. Şu anda cenaze töreniyle ilgili net bir şey yok. Bir oğlu Amerika 'da, onun gelmesini bekliyoruz. Amerika 'daki oğlunu da annesinin son yolculuğunda bulunmak ister” ifadelerini kullandı.
TEM Otoyolu İstanbul istikametine seyir halindeki Adnan Selçuk'un kullandığı 34 YUY 65 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki bariyerlere çarparak devrilmiş, Atatürk 'ün
manevi kızı Ülkü Adatepe çarpmanın etkisiyle araçtan fırlayarak hayatını kaybetmiş, eşi Emin Öke Adatepe ve sürücü yaralanmıştı.
O arabayı çok istemişti Türkiye’de “manevi çocuk” kavramını kulaklara aşina eden ise Ülkü Adatepe'ydi. Her şeyden önce Atatürk 'ü görmüştü. Bu bile kendisine itibar gösterilmesi için yeterliydi. Atatürk tarafından diğer manevi çocukları gibi "fazla göz önünde olmaması" ve "siyasete girmemesi" yönünde uyarılmıştı.
Kendi deyimiyle 60 yaşına kadar bu sözü tuttu. “ Atatürk 'ün Türkiye'ye emanetiydi” ve bu emanete sahip çıkılmadığı için konuşma kararı almıştı. Altı yıl önce CHP tarafından kendisine verilen maaşın yetersiz olduğunu söylemesi daha çok tartışıldı.
Davetlere gittiği için şık giyinmesi gerektiğini söyleyerek 5000 liralık maaşının gözden geçirilmesini isteyen Adatepe, kendisine araba tahsis edilmesi talebinde bulunmuştu.
Başbakan Erdoğan 'a konu hakkında bir mektup yazıp yardımını istedi. Konu Meclis gündemine bile taşındı.
AKP’ye mektup yazmıştıErdoğan, 31 Ocak 2006'da partisinin grup toplantısında CHP 'nin Atatürk 'ün vasiyetini yerine getirmediğini, İş Bankası'ndan elde ettiği nemadan Türk Dil ve Türk Tarih kurumlarına pay aktarmadığını söylemişti. Erdoğan, evlatlık diye bahsettiği Adatepe'nin mektubuna da değinip şöyle demişti: " CHP bu iki kuruma mahkeme kararlarına rağmen ödeme yapmamakta ısrarlıdır. Şu anda vasiyetin içerisinde yer alanlardan Ülkü Adatepe bize mektup yazdı. Niye biliyor musunuz? CHP 'den aldığı olumsuz cevap nedeniyle. Bu, Atatürk 'ün vasiyetinin nasıl yerine getirildiğinin belgesidir."
Adatepe mektubu doğrularken, "Yabancı misyonlardaki davetlere giriş çıkışta, kötü hava koşullarında bizi vasıta aramaktan kurtaracak ve sağ salim eve ulaştıracak bir otomobil ve koruma görevlisi istemiştim. Atatürk ilkelerini anlattığım için tehdit alıyorum. Atatürk 'ün kızı bir kör kurşuna hedef olsa, sorumluluğunu kim taşıyacak?" demişti.
ETİKETLER : türkiye, istanbul, gerçeği, haberleri, son dakika, ülkü adatepe, chp, atatürk, manevi kızı, tem, emin öke adatepe