loading
close
SON DAKİKALAR

Uludağ 4 mevsim turist çekecek

Uludağ 4 mevsim turist çekecek
Tarih: 03.09.2012 - 14:12
Kategori: Seyahat

Uludağ'ın yalnız kışın değil, yazın da turizme katkı sağlaması için başlatılan alt yapı çalışmaları devam ediyor...

Türkiye'nin önemli turizm değerlerinden olan ancak, sadece kışın faydalanılabilen Uludağ'ın yılın 12 ayı değerlendirilmesi için dört koldan çalışılıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında oteller bölgesinde bu yazın başında başlatılan alt yapı çalışmalarının önümüzdeki yaza yetiştirilmesi hedefleniyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, manastırından kayak merkezlerine pek çok özelliği, güzelliği ve birikimi olan Uludağ'ın 12 ay aktif olması için çalıştıklarını söyledi.

Bu kapsamda başladıkları alt yapı çalışmalarına devam ettiklerini belirten Altepe, ''Bunun yanı sıra su, kanalizasyon, yağmur suyu, depolar ve arıtma alanlarında önemli çalışmalar başlattık. Yağmur suyu ve şebeke döşemeleri bu yaz tamamlanmış ve ilk defa bu yönde bir düzene kavuşmuş olacak. Diğer çalışmalarımız ise devam edecek'' dedi.

Altepe, alt yapı çalışmalarının yanı sıra, değişik noktalarda da faaliyetlerin devam ettiğini anlatarak, ''Seyir terasları yapıyoruz. Bunun yanında günü birlik tesisler, spor tesisleri, otoparkalar, yeni kayak alanları, planları onaylandıkça belediyemiz tarafından hizmete sunulacak. Bu alanda çalışmalarımız devam ediyor. Bunlar bitince Uludağ hem yaz, hem kış hizmet veren bir merkez olacak. Şu anda kullanıldığı gibi sadece kış sporları merkezi olmayacak'' diye konuştu.

Teleferik yenileme çalışmaları

Uludağ'a ulaşımda 50 yıldır kullanılan teleferiğin yenilenmesi çalışmalarının da devam ettiğini kaydeden Altepe, ''Bir ay içerisinde mevcut teleferik sökülerek yerine yeni sistem teleferik kurulmaya başlanacak. Hedefimiz önümüzdeki yaza bunu yetiştirmek ve ulaşımda kapasiteyi 12 kat arttırmak. Ziyaretçiler Bursa'dan bindikleri teleferikle kayak pistlerine 22 dakikada ulaşmış olacaklar'' ifadelerini kullandı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları