loading
close
SON DAKİKALAR

Uludereli Aileler: Acımızı Dindirmek Yerine Körüklüyorlar

Uludereli Aileler: Acımızı Dindirmek Yerine Körüklüyorlar
Tarih: 07.03.2013 - 15:08
Kategori: Gündem

"Kasıt yok. Sivil idare ile askeri yetkililer arasında koordinasyonsuzluk var" ifadelerinin yer aldığı Uludere raporu Uludereli aileleri isyan ettirdi...

Şırnak'ın Uludere ilçesinin Irak sınırında 28 Aralık 2011'de 34 sivilin savaş uçakları tarafından bombalanarak öldürümesiyle ilgili TBMM Uludere Alt Komisyonu'nda AKP'lilerin oylarıyla kabul edilen "Kasıt yok. Sivil idare ile askeri yetkililer arasında koordinasyonsuzluk var" ifadelerinin yer aldığı rapor Uludereli aileleri isyan ettirdi.

Ortasu köyünün muhtarı Haşim Encü, raporda hiçbir sorumluya işaret edilmemesine tepki göstererek sorumluların gizlendiğini belirtti.

Encü, “Beklenilen gibi komisyondaki yetkililer yapacaklarını yaptılar ve sorumluyu kamuoyundan, vicdanlardan gizlediler. Böyle yapılarak, sorumlu hukuktan kaçırılarak, aslında orada yakınlarını kaybeden insanların acılarını ve nefretlerini artırmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Onların acılarını dindirmek yerine körüklüyorlar. Ne demek yani 34 kişinin ölümünde hiçbir sorumlu yok. Hiç mi kimsenin bir suçu yok. Hiç mi kimsenin hatası yok?” diye konuştu.

AİHM ve UCM’ye gideceğiz

Şırnak Barosu Başkanı avukat Nuşirevan Elçi ise iç hukuk yollarının tükenmiş olduğunu belirterek olayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne götüreceklerini söyledi.

Elçi, “Oradaki insanların PKK’li değil kaçakçılık yapan alelade insanlar olduğunu herkes biliyordu. Olay günü görevli olan tüm askeri ve sivil yetkililerin olayda kusurları ve sorumlulukları vardır. Bize göre iç hukuk yolları bu raporun ardından tamamen tükenmiştir” dedi.

Mahmut Oral/Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları