loading
close
SON DAKİKALAR

Ulusal ve Yerel Medyada Zafer Bayramı Sergisi düzenleniyor

Ulusal ve Yerel Medyada Zafer Bayramı Sergisi düzenleniyor
Tarih: 28.08.2023 - 12:23
Kategori: Medya

30 Ağustos 2023 Çarşamba günü Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi’nde açılacak sergi, 9 Eylül 2023 Cumartesi gününe kadar görülebilir. Sergi Bakırköy Belediyesi’nin Zaferden Barışa etkinliği kapsamında düzenlendi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Bakırköy Belediyesi, Ulusal ve Yerel Medyada Zafer Bayramı Sergisi düzenliyor. 30 Ağustos 2023 Çarşamba günü Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi’nde açılacak sergi, 9 Eylül 2023 Cumartesi gününe kadar görülebilir.

Sergide ulusal, yerel medyadan değişik yıllara ait gazetelerin birinci sayfaları ve dergilerin 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili kapakları yer alıyor. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto düzenlenecek sergiyle ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı:

“Öncelikle Cumhuriyet’in 100. yılında böyle bir serginin, yalnız sanatseverlere değil, ulusun bilinçli tüm bireylerine fayda sağlayacağını düşünüyorum. Bu çalışma için Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na, Sanat Danışmanı İlhan Gülek kardeşimize, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş’e teşekkürüm var. Ulusal bayramların halkımıza unutturulmaya çalışıldığı bir dönemde böyle bir serginin açılmış olmasıyla, yerel ve yaygın basında Cumhuriyet’in ilk adımlarına yol açan 30 Ağustos Zafer Bayramı’na verilen değer, bir kez daha gözler önüne seriliyor. 30 Ağustos’la ulusun tüm bireyleri olarak ne denli övünsek azdır. Üyelerimizi ve sanatseverleri 30 Ağustos 2023 Çarşamba günü Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi’nde buluşmaya çağırıyoruz.”

Sergi Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi Orhan Koloğlu Arşivi ile Bakırköy Belediyesi Sanat Danışmanı ve Bakırköy Sanatçılar Derneği Başkanı A. İlhan Gülek’in Arşivinden yararlanılarak hazırlandı.

Sergi Bakırköy Belediyesi’nin Zaferden Barışa etkinliği kapsamında düzenlendi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları