loading
close
SON DAKİKALAR

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nde en iyi film ödülü Nader Saeivar imzalı ‘Yabancı’nın

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nde en iyi film ödülü Nader Saeivar imzalı ‘Yabancı’nın
Tarih: 29.11.2020 - 10:35
Kategori: Kültür & Sanat

10. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nde ödül kazanan yapımlar açıklandı. Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’nda en iyi film ödülü Nader Saeivar’ın yönettiği “Yabancı” filmine değer görüldü.

“Herkes İçin Adalet” temasıyla bu yıl 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nde ödüller, YouTube’da yapılan çevrimiçi yayınla sahiplerini buldu. Festivalin direktörü Bengi Semerci, çevrimiçi törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Pandemi; her yıl daha fazla adalete gereksinim duyulan konuların artmasına, keskinleşmesine neden oldu. Kadınlar, çocuklar, işlerini kaybedenler, yoksullaşanlar… Sinema ve diğer sahne sanatları da en çok etkilenen alanlardan biri oldu. Üretim durdu, salonlar kapandı. Ama unutmayalım sinema toplumun aynası, sanat gelişimleri için gerekli temellerden biri ve toplumların adalet için, insanca yaşamak için bu aynaya ihtiyaçları var. Üretimin arttığı, sinema ve tiyatro sahnelerinin dolduğu, sahnelerden şarklıların duyulduğu sağlıklı günler dileği ile yeniden ödül törenimize hoş geldiniz.”

En iyi film ödülü ‘Yabancı’nın

Çevrimiçi canlı yayında gerçekleşen ödül töreninde Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması en iyi film ödülünün Nader Saeivar’ın yönettiği “Yabancı” filme değer görüldüğü açıklandı.

Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması kategorisinde en iyi film ödülü Onur Güler’in çektiği “Yara”ya, yarışmanın jüri özel ödülü ise Mustafa Kemal Altıner imzalı “İnsiyak”a verildi.

Byambasuren Davaa da “Dünyanın Damarları” filmiyle öğrenci jürisi ödülünü kazandı.

Ödül kazananlar da dâhil festivalde yer alan tüm filmler, 28 Kasım Cumartesi günü saat 23.59’a kadar online.icapff.com adresinden görülebilecek.

Kaynak : Kültür Servisi

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları