loading
close
SON DAKİKALAR

Ümit Özdağ'dan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya FETÖ suçlaması

Ümit Özdağ'dan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya FETÖ suçlaması
Tarih: 20.10.2020 - 08:27
Kategori: Siyaset

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü olduğunu iddia etti.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, CNN Türk'te Ahmet Hakan'a açıklamalarda bulundu. Özdağ, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu FETÖ'cülükle suçladı. 

Özdağ'ın programdaki açıklaması şöyle:
"Buğra Kavuncu İYİ Parti'ye gelmeden önce Meral Akşener'i FETÖ'cü olabileceği konusunda uyardım. Meral Hanım, güvenlik konusunda devletin en önemli kişisiyle görüştüğünü ve Buğra Kavuncu hakkında olumsuz bir bilgi olmadığını bana söyledi. Ben de kendisine devlet elindeki her bilgiyi vermez dedim. Bu arkadaşın FETÖ'cü sivil toplum örgütünde bağı olduğuna dair bilgi var, 'bunu kurucu yapmayalım' diye uyardım. Daha sonra partiye geldi, 1 Nisan kongresinden sonra Genel İdare Kurulu'na girdi. Sayın genel başkanı tekrar uyardım. Sayın Genel Başkan Bütün sorumluluğu üzerine aldı. GİK'e girdi, Genel Başkan yardımcısı oldu, partinin sözcüsü oldu, İstanbul il başkanı oldu. Buğra Kavuncu, FETÖ'cü Enver Altaylı'nın yeğeni. Kendisi FETÖ'nün yurt dışındaki en büyük sivil toplum örgütü olan Kazakistan Türk iş adamları derneğinin başkan yardımcılığını yapmış. 15 Temmuz'dan sonra devlet bu derneğin kapatılması için başvurdu ve dernek kapatıldı."

Buğra Kavuncu'dan yanıt

Buğra Kavuncu, Ümit Özdağ’ın iddiaları üzerinde canlı yayına bağlanarak açıklama yaptı. Kavuncu, Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Kavuncu'nun açıklamaları şöyle:
"Büyük bir üzüntüyle ve biraz da öfkeyle dinledim. Hukuk katliamı yapıldı orada, bugüne kadar kongre süreciyle alakalı sosyal medyada ya da herhangi bir mecrada yorum yapmama konusunda özen gösterdim çünkü parti içi bir meseledir. Davaya, partiye zarar verecek kamuoyunda bu yoğun tartışmaların kişisel çıkarlar için yapılmasını hiçbir zaman sağlıklı bulmadım. Ben yarın Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağım, bana bu iftiralarda bulunan kişiyle ilgili. Allah herkesi iftiradan saklasın.

İstanbul kongresinde kendisi taraf oldu, daha sonra bir büyük kongre yaptık, orada da bir demokratik süreç işledi. Madem 3 yıldır böyle bir sıkıntısı, endişesi vardı, biz her şeyi hukuk önünde aradık. Kendisiyle ilgili suç duyurusunda bulunacağım. Türk mahkemelerine de doğumumdan bu yaşıma kadar bütün yaşantımı didik didik etmelerine imkan vereceğim.

Bahsedilen dernek Kazakistan Türk İşadamları Derneği. O dernek o dönemde tek iş adamları derneğiydi Türk firmalarının mensup olduğu, 180’e yakın firma bu derneğin üyesiydi. Bunların içinde Türkiye’de bildiğiniz birçok markalaşmış, uluslararası nitelikte firma da vardı, sempatizan olan firmalar da vardı. Ben 2010 yılına kadar bu dernekte yönetim kurulu üyesi olarak çalıştım, o dönemde Kazakistan’dan ayrıldım, İsviçre’de iş hayatıma devam ettim. 

Daha sonra bir takım evrakta oynamayla 2013-2014 yılında Fettah Tamince bu derneğin başkanı oldu. Sanki Fettah Tamince’yle biz aynı dönem çalışmışız gibi bir algı yaratılmaya çalışıldı. Bunlar çok üzüntü verici, parti içinde bu tür iftiralarla kendine yol açmaya çalışmak da utanç verici. Ben hem bu dünyada, hem öbür dünyada bu alçaklığı yapan herkesle hesaplaşacağım.

Bütün problem İstanbul il kongresinde kendileri taraf oldu. Kongrede biz çok güzel bir süreç yaşadık, her iki aday da ilçe ilçe dolaşıp kendini ifade etti. Bu milletvekili kapı kapı dolaşıp aynı iftiraları bütün delegelere yaptı, yetmedi, benim partiden Türk milliyetçilerini tasfiye kalktığın gibi çok daha ağır bir iftirada bulundu. Bütün bunların hiçbir karşılığı olmadığını da kongrede İstanbul delegeleri mühürledi.

Parti tüzüğümüzün bana verdiği bütün yetkileri de kullanacağım. Ben bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, birey olarak hukuki mücadelemi yapacağım. Partimizin ilgili organları da bu konuda atması gereken adımları elbette atacaktır.

Bu benim şahsi mücadelem değil, benim üzerimden partiyi yıpratmaya, milyonlarca insanı sıkıntıya sokmaya kimsenin hakkı yok.

Türkiye bu iftiracılık yüzünden yüzlerce insanının hayatını kararttı. Bu tavırdaki insanlar bizim içimizden de çıkıyormuş, ben bunun mücadelesini sonuna kadar yapacağım."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları