Oran, Adıyaman'ın durumunun değerlendirildiği bir basın açıklamasında AKP'li Hüseyin Çelik ve yeni AKP'li Salih Fırat'ı da eleştirdi...
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, kalabalık bir CHP milletvekili heyetiyle birlikte bugün Adıyaman'a çıkarma yaparken, Adıyaman'ın durumunun değerlendirildiği bir basın açıklamasında AKP'li Hüseyin Çelik ve yeni AKP'li Salih Fırat'ı da eleştirdi. Oran, "Ucuz polemiklerle, demokratik bir kavrayış ile olaylara bakmadan siyaset yapmak AKP’nin huyu olmuş. Hüseyin Çelik bu bakımdan partisine yakışıyor. AKP’ye yeni katılan Salih Fırat ile aynı çatıda buluşmaları anormal değil. O da aldatan ve kandıran bir insan, Aldatanlar ve Kandıranlar Partisi’nde de yerini buldu. O da Başbakan gibi “gömlek” değiştirdi, o da dün söylediğinin 180 derece zıttını yaptı, hızla çark etti, orada da bu huyuna devam edecektir. Adıyamanlılar da asla bir vekil kaybettik diye düşünmesinler. Pir Sultan’ın dediği gibi “bir gider bin geliriz.” Artık Adıyaman’ın 1 değil 134 milletvekili var. Adıyamanlıların CHP’ye gösterdiği sevgi ve teveccüh her zaman başımızın üstündedir, ona layık olmak için de bütün gücümüzle çalışacağız" dedi. Oran'ın açıklaması şöyle:
"AKP 10 yılda Adıyaman’a sadece sefalet getirdi. Adıyaman’da tarım var, tekstil sektörü var, turizm var, Atatürk Barajı var hatta Türkiye’de üretilen ham petrolün beşte biri Adıyaman’da üretiliyor ancak Adıyaman en fazla işsizliğe sahip üç ilden bir tanesi. Sosyoekonomik gelişmişlik endeksinde Adıyaman Türkiye’de 66. Sırada. Bütün bu olumsuzluklara rağmen teşvik sisteminden daha fazla yararlanması gerekirken önceki teşvikte 3. bölge bugünse 5. Bölge yapılarak cezalandırıldı. Bugün Adıyaman sulu tarım yapamıyor, hayvancılık bitti, 120 bin ailenin geçimini sağladığı tütün üretimi yasaklandı. Adıyamanlı işsizliğe, pamuk mevsiminde Adana’ya, patates mevsiminde Niğde’ye, Kayısı zamanında Malatya’ya, fındık zamanı Karadeniz’e göç ederek mevsimlik işçi olarak çalışmaya mahkûm edildi.
Adıyaman’ın ve Türkiye’nin bu kadar büyük sorunları varken AKP’nin kurmayları hala ucuz polemikler peşinde. Dün Sn. Hüseyin Çelik çözüm süreci ile ilgili olarak “CHP mahcup gelin gibi davranıyor” diye bir açıklama yapıyor.
CHP en başından beri çözüm için elini hep samimi olarak uzattı, söz konusu insan hayatıysa bunun üzerinden siyaset yapılamaz dedik. Dedik ki annelerin gözyaşı dursun, gelin sorunu hep birlikte samimi, şeffaf ve hukuk kuralları çerçevesinde TBMM çatısı altında çözelim. Milli iradenin tecelli ettiği yerde, hep birlikte bu sorunu halledelim. Henüz Ağustos ayında terör olayları zirvedeyken TBMM’yi acil gündemle toplantıya çağırdık, bu sorunu nasıl hallederiz diye hep birlikte çalışalım istedik. Hüseyin Çelik o zaman çıktı “birkaç Mehmet öldü diye meclis toplanmaz” diye açıklama yaptı. Şimdi adamada sorarlar çözümde kim samimi kim değil? Kim bu işi gerçekten, hukuka uygun olarak çözmek istiyor kim kendisine yeni bir imkân arıyor? Biz CHP olarak her zaman çözüm için el uzatırken Başbakan ve kurmayları hep yumruk sıkarak cevap verdi. Samimi olarak kendilerine uzanan elleri nezaketsizce itti. Asıl sorun Başbakan ve AKP iktidarında. Asıl ne söylediği, ne yaptığı belli olmayan, şeffaf bir şekilde hareket etmeyen Başbakan. AKP iktidarının bugünkü hali 7 kocalı Hürmüz’den beter. AKP kiminle ne iş tutuyor, hangi angajmanlara giriyor, kimlere ne sözler veriyor belli değil. Bir tarafında İsrail, bir yanında ABD, bir tarafta PKK ve Öcalan öte yanda İmralı Çukurambar hattı. Hüseyin Çelik 7 Kocalı Hürmüz’e dönen partisine baksın.
Ucuz polemiklerle, demokratik bir kavrayış ile olaylara bakmadan siyaset yapmak AKP’nin huyu olmuş. Hüseyin Çelik bu bakımdan partisine yakışıyor. AKP’ye yeni katılan Salih Fırat ile aynı çatıda buluşmaları anormal değil. O da aldatan ve kandıran bir insan, Aldatanlar ve Kandıranlar Partisi’nde de yerini buldu. O da Başbakan gibi “gömlek” değiştirdi, o da dün söylediğinin 180 derece zıttını yaptı, hızla çark etti, orada da bu huyuna devam edecektir.
Adıyamanlılar da asla bir vekil kaybettik diye düşünmesinler. Pir Sultan’ın dediği gibi “bir gider bin geliriz.” Artık Adıyaman’ın 1 değil 134 milletvekili var. Adıyamanlıların CHP’ye gösterdiği sevgi ve teveccüh her zaman başımızın üstündedir, ona layık olmak için de bütün gücümüzle çalışacağız."
Vişne Haber Ajansı