loading
close
SON DAKİKALAR

Üniversitede yine torpilli atama iddiası!

Üniversitede yine torpilli atama iddiası!
Tarih: 25.05.2020 - 18:07
Kategori: Gündem

İşe alım ve akademik atamalarda sıklıkla dile getirilen torpil iddialarına bir yenisi daha eklendi. Selçuk Üniversitesi'nin açtığı Fizyoterapist kadrosuna KPSS'den 80 puan aranmasına rağmen, üniversitenin özel koşullarını sağladığı belirtilen ve 53.631 puan alan kişi atandı. ...

Üniversitelerin son günlerde personel alım şartları ve kişiye özel kadro ilanlarının açılması gündemden düşmüyor. Selçuk Üniversitesi’nde sağlık personeli alımındaki istenilen şartların tek bir kişiyi işaret etmesi dikkat çekti. 

Üniversite tarafından nisan ayında ilan edilen Fizyoterapist kadrosuna başvuracak adaylarda ilgili bölümde mezun olmak şartına ilave olarak,  "Manuel terapi üst esktremite eğitimi, ileri düzey ortapedik manuel terapi eğitimi, pediatrik manuel terapi eğitimi, spastik çocuklarda siplitleme tekniği eğitimi ve yutkunma güçlüğü eğitimi almış olmak ve belgelendirmek" kriteri arandığı belirtildi.

53 KPSS PUANIYLA GÖREVE ATANDI
Cumhuriyet'ten Nagihan Yılkın'ın haberine göre; KPSS ön şartı olduğu için genelde 80 puan altı alan kimsenin başvuramadığı bölüme, Selçuk Üniversitesi'nde ilgili bölümünün aradığı özel kriterlere uyan tek kişi ise 53,631 KPSS puanıyla fizyoterapist olarak göreve atandı. 

Sağlık Bakanlığı tarafından Fizyoterapi bölümüne yerleştirilen kişilerin KPSS Puan verileri ise şöyle;
2020/5 atama 88 ile 90 puan atası gerçekleşmiş.

2020/4 atama 89 ile 94 puan arası gerçekleşmiş.

SOSYAL MEDYADA  #TORPİLVAR ETİKETİYLE TEPKİ GÖSTERİLDİ
Atama bekleyen binlerce sağlık personeli ise sosyal medyadan #torpilvar etiketi açarak bu atamaya tepki gösterdi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları