loading
close
SON DAKİKALAR

''Üniversiteler karakola dönüyor''

''Üniversiteler karakola dönüyor''
Tarih: 08.10.2012 - 13:31
Kategori: Sağlık, Yaşam

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan'ın ziyaretleri sırasında karakola çevrilen kampüsleri sordu...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Meclis Başkanlığına sunduğu önergesinde; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın üniversite ziyaretlerinin, öğrenciler ve öğretim üyeleri için eziyete sebep olurken, üniversite kampüslerinin bu ziyaretler esnasında adeta karakollara çevrilmekte, öğrenciler, kendi okullarında adeta potansiyel suçlu muamelesi görmekte olduğunu ifade etti.

Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Başbakan’ın Yıldız Teknik Üniversitesi’nin akademik açılış törenine katılımı sırasında da bu tür görüntülerin yaşanmış ve 2. öğretiminde okuyanlar için de harç uygulamasının kaldırılması talebinde bulunan iki öğrencinin gözaltına alınmış olduğu bilgisini vererek, “Başbakan’ın ziyareti boyunca kampus içinde öğrencilerin dolaşmasına dahi müsaade edilmemiştir. Başbakan’ın ziyareti esnasında üniversitede yapılan bu uygulamalar, dünyanın hiçbir yerinde üniversitenin özgür kimliğiyle ilişkilendirilmez. Bu tür ortamlarda ne bilim üretilebilir ne de özgür düşünce geliştirilebilir.” görüşünü paylaştı.

Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan’a şu soruları yönetti: 

1- Yıldız Teknik Üniversitesi’ni ziyaretiniz sırasında, kampus içinde öğrencilerin yürümesine neden müsaade edilmemiştir?

2- Bu koşullar altında girdiğiniz bir üniversitede, hangi dayanakla farklı fikirlerin gelişmesi gerektiğinden söz edebiliyorsunuz?

3- Ziyaretiniz esnasında, size taleplerini bildirmeye çalışan iki öğrencinin gözaltına alındığından haberdar mısınız? Bu gözaltı uygulamasının gerekçesi nedir?

4- Ziyaretçi olarak gittiğiniz bir üniversitenin esas sahibi olan öğrencilerinin gözaltına alınmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

5- Ziyaretleriniz süresince öğrencilere eziyet çektirdiğinizin farkında mısınız? Bu eziyeti bilerek mi çektirmektesiniz?

6- Bundan sonra da üniversite ziyaretlerinizde öğrencilere benzer muamele uygulatmayı düşünüyor musunuz?

7- Üniversitelerde hem güvenliğinizin sağlanması hem de öğrencilerin rahatsız edilmemesi gibi bir formül neden hayata geçirilmemektedir?

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları