loading
close
SON DAKİKALAR

Ünlü, ''Başkanlık makamını 6. kattan zemin kata indireceğiz''

Ünlü, ''Başkanlık makamını 6. kattan zemin kata indireceğiz''
Tarih: 20.08.2013 - 17:52
Kategori: Yerel

CHP Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı Av. Murat Talat Ünlü adaylık çalışmaları kapsamında Karşıyakalı muhtarlar ve İzmir Cem Vakfı ile buluştu...

CHP Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı Av. Murat Talat Ünlü adaylık çalışmaları kapsamında Karşıyakalı muhtarlar ve İzmir Cem Vakfı ile buluştu.

Karşıyaka Platformu Kurucu Üyeliği ve CHP Karşıyaka Hukuk Komisyonu Başkanlığı süresince toplumsal olaylara gösterdiği duyarlılıktan dolayı sık sık İzmir ve Karşıyaka’nın kanaat önderleriyle bir araya gelen Ünlü, aday adaylığı sürecinde de görüşmelerini sürdürüyor. Ziyaretlerine muhtarlar ve Karşıyaka Cem Vakfı ile başlayan Ünlü, “Yola çıkarken sokaktayız sokakta kalacağız dedik. Aday olduğumuzu beyan ettiğimiz ilk gün beri söylediğimiz şey; Karşıyaka’yı ortak akılla Karşıyaka’da yaşayan yurttaşlarımızla birlikte yöneteceğiz” dedi.

Güncel konuların ve önümüzdeki yerel seçim sürecinin konuşulduğu ziyaretlerde Ünlü, başkan seçilmesi durumunda yapacağı ilk icraatın Karşıyaka Belediye Başkanlık makamını 6. kattan zemin kata indirmek olacağını belirti.
“Gezi Parkı olaylarından sonra toplumsal duyarlılığın ortaya çıkardığı güçten esinlenerek yola çıktık”
Ziyaretler esnasında açıklamalarda bulunan Ünlü, “Öncelikle bir davet ile söze başlamak istiyorum; 28 Ağustos’ta

CHP Karşıyaka İlçe Örgütü’nde basın açıklaması ile aday adaylığımızı resmi olarak açıklayacağız. Nasıl bir Karşıyaka hedefliyoruz? Misyonumuz ve vizyonumuz nedir? Nasıl bir yönetim anlayışına sahip olacağız? Yapacağımız açıklamada bu soruların cevaplarını vererek, Karşıyaka’da hayata geçirmek istediğimiz projelerin ayrıntılarını basına ve kamuoyuna duyuracağız. Karşıyaka’da yeni bir şeylerin söylenmesi gerektiğine inandığımız için bu yola çıktık. Gezi

Parkı olaylarından sonra toplumsal duyarlılığın ortaya çıkardığı güçten esinlenerek yola çıktık. Gezi Parkı eylemlerinde ortaya çıkan durum: patronun halk olduğunu, halka rağmen hiçbir şey yapılamayacağı ortaya koydu. Seçilmemiz durumunda yönetim anlayışımız insan odaklı, kentli odaklı olacak. Biz Karşıyaka’da kentliye dokunmanın eksik olduğunu hissediyoruz. Anlayışımız Karşıyaka’yı herkesle birlikte yönetmek olacak; Karşıyaka’da yaşayan kanaat önderlerimiz, muhtarlarımız, demokratik kitle örgütleri, odalar en önemlisi de Karşıyakalı yurttaşlarımızla birlikte ortak akılla Karşıyaka’yı yöneteceğiz” dedi.
“Belli kimseler ve zümreler yönetmeyecek”

Seçilmesi durumunda belediyenin belli kişiler ve belli zümreler tarafından yönetilmeyeceğini de belirten Ünlü, “Yapacağımız projelerde temel dayanak ilim ve fen olacak. Sürekli olarak projelerimiz için teknik insanlardan destek alacağız. Mahallelerin iradesine ses vereceğiz. Haftanın bir gününü muhakkak Karşıyaka’nın mahallelerinde geçireceğiz. İddialıyız çünkü Gezi Parkı eylemlerinde sokağa dökülen üniversite öğrencilerinden aldığımız güç var. Kadromuzda sosyolog, ekonomist, şehir plancısı, avukat, mühendis ve mimarlardan oluşan bir yapı var” dedi.
Ziyaretler esnasında Ünlü’nün yaptığı açıklamalardan mutlu olduklarını dile getiren İzmir Cem Vakfı Başkanı İsmail Horoz, Ünlü’ye bu yarışta başarı dileklerini iletti.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları