loading
close
SON DAKİKALAR

Ünlü, “Geleceğin kenti Karşıyaka’yı yaratacağız!”

Ünlü, “Geleceğin kenti Karşıyaka’yı yaratacağız!”
Tarih: 29.08.2013 - 16:37
Kategori: Yerel

Birlikte yürüyeceğiz, birlikte karar verip, birlikte yöneteceğiz. Örgütlü olacağız, toplumcu ve katılımcılı anlayışı yolun başında aday adaylığı sürecinde yaşama geçireceğiz...

Karşıyaka Platformu kurucularından ve CHP Karşıyaka Hukuk Komisyonu Başkanı Av. Murat Talat Ünlü, neden Karşıyaka Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu CHP İlçe Başkanlığı’nda yaptığı toplantı ile açıkladı.
Kalabalık bir grup eşliğinde çarşı girişinden yürüyerek ilçe başkanlığına gelen Ünlü ve destekçileri ilçe binasını şölen havasına dönüştürdü. Aşırı kalabalıktan birçoklarını ilçe binasına sığmaması nedeni ile birçok partili dışarıda kalmak zorunda kaldı.

Sözlerine kendisini yalnız bırakmayan ve coşkulu bir destek veren partililere teşekkür ederek başlayan Ünlüı, “öncelikle bu salonu hınca hınç doldurduğunuz, buraya gelirken attığınız her adım ve güzel şimdi burada olamayıp duaları ile güç verenler için tüm hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Ünlü, aday adaylığını açıkladığı toplantıda nasıl bir Karşıya düşlediğini, nasıl bir Karşıyaka hedeflendiğini nasıl bir yönetim anlayışına sahip olacaklarını detaylı bir şekilde anlattı.


“Önceliğimiz CHP ve Karşıyaka olacak!”

Sözlerine geçmişte Karşıyaka’da belediye başkanlığı yapanlara teşekkür ederek devam eden Ünlü, “Geçmiş yıllarda Karşıyaka’ya hizmet eden Karşıyaka’da taş üstüne taş koyan tüm başkanlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. 2013 Karşıyaka’sında önceki başkanlarımız gibi biz de yapılan hizmetlere bir yenisini koyarsak, örnek kent algısını daha da perçinlersek mutlu olacağız. Bunları yaparken de birlikte yürüyeceğiz, birlikte karar verip birlikte yöneteceğiz. Örgütlü olarak yürüyeceğiz toplumcu ve katılımcılı anlayışı yolun başında aday adaylığı sürecinde yaşama geçireceğiz. Her şey CHP’nin ve Karşıyaka’nın önceliğinde olacak” dedi.


“Demokrasinin ve hoş görünün başkenti bir Karşıyaka hedefliyoruz”

Ekip olarak neyi hedeflerini açıklayarak konuşmasına devam eden Ünlü, “Tarihinden, bu gününden esinlenen geleceğe koşan dinamik bir Karşıyaka geleceğin kenti Karşıyaka yaratmayı hedefliyoruz. Biz yola çıkarken kentlerin geleceği ile ilgili üç kıstas belirledik. Yerel demokrasisi oturmuş, uygarlık ve teknolojiyi yakalamış, kent akrabalığını oluşturmuş bir kent vizyonu. Karşıyaka’mız sadece İzmir’in değil ülkemizin göz bebeği bir kent. Bizler de bu durumu geliştirerek ve iyileştirerek kentlinin yerel yönetimlerde karar alma sürecine direk katkı yapabildiği, İzmir’in en gelişmiş, en güzide ilçesi olma yönünde demokrasinin ve hoşgörünün başkenti bir Karşıyaka hedefliyoruz” dedi.
Karşıyaka’ya hizmet arzusu ile yola çıktıklarını söyleyen Ünlü, “Hayalimizde Karşıyaka’nın geleceği ile ilgili bir fotoğraf var. Karşıyakalının kimliğinin kentte yansıdığı, rahat mutlu huzurlu bir Karşıyaka. İnsana, yurttaşa ve kentliye saygılı, emeğin üstünlüğüne inanan bir inançla yola çıktık. Atamızın lafsıyla; Karşıyaka’da yaşayan her kentlinin daha iyi yetişmesi daha iyi yaşaması geleceğe ve ileriye kararlılık içinde bakmasını sağlamayı ana hedef olarak belirledik” dedi.
Karşıyaka’da hayata geçirmek istekleri projeleri ayrıntılı bir şekilde anlatan Ünlü’nü, “Bizim tüm projelerimizde çalışmalarımızda kentli ve insan var. Gençlerden çocuklara, yaşlılardan engellilere, çevreden sanata tüm konularda sosyal demokrasinin evrensel ilkeleri ile hareket edeceğiz. Sürdürülebilir kalkınma, katılımcılık, çevreci, hayvan haklarını gözeten,koruma, korunma – kontrol ve kentli hakları yönetim anlayışımızın temellerini oluşturacak. Kaliteli yönetimi esas alan ve ‘Geleceğin kenti Karşıyaka’ yaratacağız” dedi. 

 
“Taşeronlaşma ile sonuna kadar mücadele edeceğiz”

Sözlerini taşeronla sonuna kadar mücadele edeceğiz diyerek sonlandıran Ünlü, “Taşeron işçilerinin hak kayıplarının önüne geçilecek, taşeronda çalışan işçilerin fazla mesai ve özlük haklarının ödenmesi konusunda titizlikle süreç denetlenecek, şantiyelerde çalışan işçilerimizin daha sağlıklı koşullarda çalışması için ek tedbirler alınacak. İş kazalarının önlenmesi ve iş güvenliğinin artırılması konusunda profesyonel olan serbest piyasa koşullarında faaliyet gösteren firmalarca tereddütsüz, tam tespit ve incelemelerin yapılarak alınması gereken tedbirler belirlenerek hızla giderilecek, bu konuda işçi sendikalarından da teknik, bilimsel ve sosyal destek sağlanacak, belediyede sendikasız işçi çalıştırılmayacak. Genel Başkanımızın da açıkladığı ve titizlikle uyguladığı taşeronlaşmanın yok edilmesine yönelik kararlılığın içerisinde olacağız. Taşeronlaşmanın önüne geçmek konusunda elimizden gelen mücadeleyi yapacağız” dedi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları