loading
close
SON DAKİKALAR

Urfa'da Öcalan'a destek yürüyüşü

Urfa'da Öcalan'a destek yürüyüşü
Tarih: 17.06.2013 - 10:41
Kategori: Sağlık, Yaşam

Abdullah Öcalan'a destek için Urfa'da 'Onurlu bir yaşam için bir adım da sen at' yürüyüşü düzenlendi...

Polisin önlem aldığı yürüyüşte sık sık 'Öcalan'a özgürlük' sloganları atıldı. Barış ve Demokrasi Partisi ( BDP ) İl Teşkilatı tarafından akşam saatlerinde Abdullah Öcalan için 'Onurlu bir yaşam için bir adım da sen at' yürüyüşü düzenlendi. Polisin zırhlı araçlarla önlem aldığı Ali Şelli Parkı'nda toplanan grup, Öcalan'ın fotoğrafının bulunduğu posterler ile Kürtçe ve Türkçe dövizler taşıyarak Ahmet Bahçivan İşmerkezi'ne yürüdü. BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ile Murat Karayılan'ın İl Genel Meclis Üyesi kardeşi Bozan Karayılan'ında katıldığı yürüyüşte gruptakiler, sık sık 'Öcalan'a özgürlük', 'Selam İmralı 'ya bin selam' ile 'Ya Allah Bismillah Seroke Me Öcalan' sloganları attı.

'ÖCALAN ADIM ATTI, SIRA DEVLETTE'

Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplanan kalabalık adına basın açıklamasını okuyan BDP İl Başkanı Halit Yıldıztekin, Öcalan'ın ve gerillanın adım attığını ve artık hükümetin adım atması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu;

"Sayın Abdullah Öcalan'ın başlattığı talimatları üzerine Kürt tarafı sürecin başlangıcından bugüne kadar samimi ve içten davranmış, başlangıç itibarıyla gerekli adımlar atmıştır. Fiili bir çatışmazlıktan tutun da PKK 'nın elinde bulunan asker, muhtar, kaymakam ve koruculardan oluşan insanlar serbest bırakılmıştır. Sürece güç katmak ve geliştirmek maksadıyla gerillalarını sınır dışına çekmiştir. Yine bu sürecin yaşam bulması için halka ve kamuoyuna dönük pozitif ve yapıcı tavırlarını paylaşmalıdır. Ancak devlet ve hükümet halen süreci güçlü kılacak adımları atmamış."

HÜKÜMETE 5 MADDELİK TALEP


Yıldıztekin, konuşmasının ardından hükümetin demokratik bir yaşam için istedikleri 5 maddelik taleplerin yerine getirilmesi gerektiğini söyledi. Halit Yıldıztekin, yapılması gereken talepleri, şöyle sıraladı;

"Sayın Abdullah Öcalan başta olmak üzere tüm siyasi tutsaklar derhal bırakılsın. Bölgede inşa edilen karakolların çalışması durdurulsun. TMK seçim barajı gibi ucube yasalar derhal kaldırılsın. Köy koruculuğu kaldırılsın faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için adalet komisyonu kurulsun. Boşaltılan köylere geri dönüş sağlasın ve zarar karşılansın. Hükümete 'bir adımda sen at' diyoruz ve zaman kaybetmeden bu adımı bekliyoruz."
Açıklamaların ardından grup, olaysız şekilde dağıldı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları