loading
close
SON DAKİKALAR

Uşak'ta ki biber gazlı eğitim meclis gündeminde

Uşak'ta ki biber gazlı eğitim meclis gündeminde
Tarih: 20.05.2013 - 10:46
Kategori: Siyaset

CHP'li Dilek Akagün Yılmaz İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından yazılı olarak cevaplandırması istemiyle soru önergesi verdi...

Geçtiğimiz hafta içerisinde Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde görevli zabıta memurlarına Uşak Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğündeki görevli polisler tarafından biber gazının kullanımı konusunda eğitim verme gerekçesiyle , zabıta memurlarının yüzüne doğrudan biber gazı sıkılmış ve ortaya kabul edilemez görüntüler çıkmıştır. Biber gazına maruz kalan ve adeta kobay muamelesi gören zabıta memurları çok zor durumda kalmış dakikalarca acı çekerek bu insanlık dışı davranışın kurbanı olmuşlardır. Bu çerçevede,

Bu eğitim esnasında uygulandığı gibi biber gazının doğrudan yüz bölgesine sıkılması her zaman yapılan bir uygulama mıdır? Yasal dayanağı var mıdır?

Uygulamalı eğitim gerekçesiyle yapılan bu davranışın yasal dayanağı yoksa ,kabul edilemez bu olaya neden olan polisler hakkında yasal soruşturma açılacak mıdır? 

Eğitim gören zabıta memurları kobay olarak mı kullanılmaktadır? Biber gazının kullanımı nedeniyle ölümler dahi olmaktayken böylesi bir uygulama sağlık sorunları yaratmayacak mıdır?

Kimyasal bir silah olduğu kabul edilen biber gazının bu kadar yoğun bir şekilde kullanılması insanlık onuru ile bağdaşmakta mıdır?

Böyle bir eğitim verilmesinin gerekçesi nedir? Biber gazının güvenlik güçleri tarafından kullanımı sırasında yaralanmalar ve ölümler olmaktayken, bu uygulamadan vazgeçilmesi değil yaygınlaştırılması mı düşünülmektedir?

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları