loading
close
SON DAKİKALAR

USESAM Yönetim Kurulu Başkanı: AK Parti'ye oy veren seçmenin yüzde 40'ı 'bir daha asla AK Parti'ye oy vermeyeceğim' diyor

USESAM Yönetim Kurulu Başkanı: AK Parti'ye oy veren seçmenin yüzde 40'ı 'bir daha asla AK Parti'ye oy vermeyeceğim' diyor
Tarih: 07.02.2018 - 10:54
Kategori: Medya

Uluslararası Siyaset Ekonomi ve Strateji Araştırma Merkezi (USESAM) Yönetim Kurulu Başkanı Müseyip Erdoğmuş, Can Ataklı'nın Yazı İşleri programına konuk oldu.

USESAM'ın yaptığı son anket sonuçlarını açıklayan Erdoğmuş, AKP seçmenini yüzde 40'ının 'bir daha asla AKP'ye oy vermem' dediğini ifade etti.

Erdoğmuş'un açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

"Yüzde 60'a varan seçmen kitlesi hiçbir siyasi partiye oy vermeyeceğini söylüyor. Partileşme ve kadrolaşma sürecinde kamuoyunun Meral Akşener'den beklentisi yüksekti. Kadrolaşma sürecinden sonra aynı hızla geriledi. MHP'den ayrılan seçmenin yüzde 9,4'ü 'Akşener'e oy verebilirim' diyor. 

CHP seçmeninin kafasının karşık olmasından dolayı İYİ Parti'ye CHP'den oy kayması oranı daha fazla. AK Parti'den İYİ Parti'ye hemen hemen hiç oy yok. HDP'den de oy gitmiyor.  

Akşener anket sonuçlarına göre, cumhurbaşkanlığı sürecinde yüzde 2 gibi bir oy alacak. Abdullah Gül'ün başında olacağı bir oluşumu sorduğumuzda vatandaşlar Gül'e güvenmediklerini söylüyor. Yüzde 75'i 'asla oy vermem' diyor. Nedeni de cumhurbaşkanlığındaki tutumu. 

CHP, cumhuriyetin değerlerine sahip çıkan, Atatürkçü kesimin ancak yüzde 25'e tekabül eden oyunu alabiliyor. Yüzde 50+1'i alamayacağını gösteriyor bu. CHP seçmeninin hayal kırıklığı var. Türkiye'yi yönetecek bir potansiyel görmediği tablosu çıkıyor. Yüzde 60 kesinlikle mevcut siyasilere oy vermeyeceğim, diyor."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları