loading
close
SON DAKİKALAR

''Üst düzey bürokratlar neden görevden alındı?''

''Üst düzey bürokratlar neden görevden alındı?''
Tarih: 08.01.2014 - 14:09
Kategori: Siyaset

Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan’a sordu: ''Maliye Bakanlığı üst düzey bürokrat, genel müdür, başkan yardımcıları ve daire başkanları hangi gerekçe ile görevlerinden alınmışlardır?''

Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi şöyle;

“Basına yansıyan haberlere göre, Maliye Bakanlığı haftaya büyük bir operasyonla başlamıştır. Bakanlık üst düzey yöneticileri birer birer görevlerinden alınmaktadırlar. Kritik noktalardaki Genel Müdürler ile Daire Başkanları görevden alınmakta ya da emeklilikleri istenmektedir. Söz konusu isimlerin, bir liste kapsamında çağrılarak görev değişikliklerinin bildirildiği ve isimlere tebligatların sürdüğü basında yer almıştır.
Şu ana kadar aralarında Maliye Bakanının Özel Kalem Müdürü ile daha önce Özel Kalem Müdürüyken, Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Genel Müdürlüğüne atanan isimlere kadar çok sayıda üst düzey bürokrat, genel müdür, başkan yardımcıları ve daire başkanları görevden alınmıştır.
Bu kapsamda Muhasebat Genel Müdürünün de görevinden alındığı, Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürünün (BAHUM) de emekliliğinin istendiği belirtilmiştir. Gelir İdaresi, Gelir Politikaları, Muhasebat Genel müdürlüğü, Hukuk müşavirliği vb. birçok ana birimde daire başkanları da görevden alınmıştır.

Bu bağlamda;

1. Görevden alınan kişiler hangi tarihlerde bulundukları görevlerine atanmışlardır?

2. İlgili görevlerine hangi usul ve yöntemle atanmışlardır?

3. Göreve atanma ile ilgili hangi Bakanın imzası bulunmaktadır?

4. Maliye Bakanlığı üst düzey bürokrat, genel müdür, başkan yardımcıları ve daire başkanları hangi gerekçe ile görevlerinden alınmışlardır?

5. Maliye Bakanlığı üst düzey bürokrat, genel müdür, başkan yardımcıları ve daire başkanlarının hangi gerekçe ile emeklilikleri istenmektedir?

6. İlgili üst düzey bürokrat, genel müdür, başkan yardımcıları ve daire başkanları görevlerine atanırken hangi referanslar dikkate alınmıştır?”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları