loading
close
SON DAKİKALAR

Utanç davasında tüm sanıklara tahliye

Utanç davasında tüm sanıklara tahliye
Tarih: 20.10.2012 - 09:58
Kategori: Sağlık, Yaşam

27 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan 9 kişi tahliye edildi...

Bahçelievler'de yetiştirme yurdundan kaçan 15 yaşındaki D.M.'yle birlikte oldukları gerekçesiyle 27 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan 9 kişi, D.M.'nin nüfus kayıtlarına 12 yıl sonra tescil edilmesi gerekçesiyle tahliye edildi. Mahkeme D.M.'nin kemik yaşının tespitine karar verdi.

Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi ’nde önceki gün görülen davaya D.M. katılmadı. Sanıklar ise tam kadro mahkeme salonundaydı. Mahkeme kimlik tespitinin ardından sanıklara tek tek söz hakkı verdi. Sanıklardan sadece 42 yaşındaki tekstilci R.B. ve 34 yaşındaki A.K., D.M. ile ilişkiye girdiklerini ancak yaşının küçük olduğunu bilmediklerini söyledi. Diğer sanıklar ise kendilerine iftira atıldıklarını iddia etti.

Sahte kimlik gösterdiler 

R.B., D.M. ile 150 TL karşılığında birlikte olduğunu belirterek, “G. bana para karşılığında D.M. birlikte olup olmak istemediğimi sordu. Yaşını sordum. Bana D.’nin yaşının büyük olduğunu söyleyip bir kimlik gösterdiler. Olay ortaya çıkınca kimliğin sahte olduğunu ben polisten öğrendim. 150 TL para vererek bu kişiyle birlikte oldum. Ayrıca G.’ye de 150 TL verdim” dedi. 

A.K. ise, “19 yaşında olduğunu söyleyen D.M. ile 150 TL karşılığında birlikte oldum. Sonra kirayı denkleştiremediklerini söylediler. 100 TL daha verdim. Sadece bir kez birlikte oldum” diye konuştu.

Gerekçe: ‘12 yıl sonra nüfusa kaydedildi’ 

Mahkeme heyeti nüfus kayıtları incelendiğinde D.M.’nin doğumundan 12 yıl sonra nüfusa tescil edildiğinin tespit edildiğini belirterek, D.M.’nin kemik yaşının tespit edilmesine karar verdi. Mahkeme heyeti, sanıklara isnat edilen suçun cebir, şiddet ve tehdit kullanılarak işlendiği hususunda sanıkların tutuklanmasını gerektirecek bir delil bulunmaması ve suç vasfında D.M.’nin yaş tespiti sonrasında değişiklik olabileceği ihtimalini dikkate alarak sanıkların tümünü tahliye etti.

‘İftiraya kurban gittik’ 

İftiraya kurban gittiklerini söyleyen diğer sanıklar ise şunları söyledi: 

Teknik Direktör T.S (50): G. bir gün beni arayarak yanındaki D. İle karınlarının aç olduğunu söyledi. Ben de onları Sultanahmet’te bulunan bir arkadaşımın restoranına götürdüm. Yaşının 18 olduğunu söyleyen D. Daha sonra da benden gelip 5.10 TL para istedi. Verdim. Ancak sonra istediğinde vermeyince kızdı ve ‘ben sana göstereceğim’ dedi. Aramızda hiç cinsel ilişki olmadı. Bana kızgınlığından iftira atmış olabilir diye düşünüyorum.

Pazarcı N.B(45) : Ne G.’yi ne de D.’yi tanımıyorum. Kimseyle para karşılığı da birlikte olmadım. Bana neden iftira attıklarını anlamadım,

Kahveci D.B. (63): D.M. ve G.N.Y ile dergi satarken tanıştım. Paraları olmadığını söyleyip benim orada çay içip poğaça yediler. Daha sonra da geldiler. Ben de para istedim. Bundan dolayı bana iftira attıklarını düşünüyorum. 

İkinci el eşya satıcısı S.Ç (34): G.N.Y ve D.M. benden 250 TL’ye gardolap aldı. 50 TL borçları kalmıştı. Parayı vermeleri için aradığımda G.N.Y bana küfür etti. Ben de ona küfür ettim. D.M. ile ilişkim olmadı. Bana neden iftira attıklarını bilmiyorum.

Mobilyacı G.T. (43): Adının Nihal olarak bildiğim G. Üniversite öğrencisi olduğunu söyleyerek bana bilgisayar masası yaptırdı. Daha sonra dükkana gelip parasının yatmadığını ve acil bir işi olduğunu söyledi. Kendisine cebimdeki 40 TL’yi verdim. Daha sonra yanında D.M. ile birlikte geldiler. Kirayı ödeyemediklerini söyleyip 250 Tl. istediler. Vermedim. Onları bir daha da görmedim. Polisler dükkana gelince bana iftira attıklarını öğrendim. 

G.N.Y.’nin üvey babası, Manav S.E. (35): G.N.Y. benim üvey kızım. D.M.’yi de arkadaşı olduğu için tanıyorum. Evime de geldiler ancak D.M. ile birlikte olmadım. 

Kasap C.K. (49): İki kız bana gelip alışveriş yaptı ama bir birlikteliğimiz olmadı.

Ne olmuştu?

Bahçelievler Atatürk Kız Yetiştirme Yurdu’nda kalan D.M. geçtiğimiz 25 Mayıs’ta yurttan kaçtı. Birkaç gün sokaklarda kaldıktan sonra yurttan tanıdığı G.N.Y.’yi aradı. G.N.Y.’nin Zeytinburnu’ndaki evinde kalmaya başlayan D.M. fuhuş batağına da adım atmış oldu. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı ’nın hazırladığı iddianameye göre, D.M.’nin ilk ilişkisi G.N.Y’nin zorlamasıyla, kendisinden 32 yaş büyük tekstilci R.B. ile oldu. Kazanılan 150 lirayı ise G.N.Y. cebine indirdi. G.N.Y. ‘ müşteri portföyündeki her kişiyi D.M. ile tanıştırıyordu. Derici T.S., çaycı D.B., mobilyacı S.Ç., manav S.T., büfeci A., esnaf A.T., esnaf N. ve birkaç kişi daha... Bunlardan belki de en vahim olanı dedesi yaşındaki çaycı D.B. ile yaşadığıydı. Sokak arasındaki bir çay ocağında yaşanan ilişkinin bedeli 40 liraydı. İçine düştüğü bataklık onu giderek dibe doğru çekmekte iken D.M. ani bir kararla kaçtığı yurda geri döndü. 3 aylık firarın ardından yurda dönen D.M.’nin ağzını bıçak açmıyordu. Konuşulanlara göre D.M. para karşılığı bedenini satmıştı. Bu vahim iddia üzerine D.M. ifade için polis merkezine götürüldü. Ama burada da oldukça ketum davrandı. Hatta “Beni niye ısrarla buraya getirdiniz anlamıyorum?” diye serzenişte bulundu. D.M. tekrar yurda döndü. O anlatmadı ama dedikoduların ardı arkası kesilmedi. D.M. son olarak yurtta psikolog olarak görev yapan Nursel Tunç’a açıldı. Nursel Tunç’un ihbarı üzerine D.M. yaşadıklarını polise de anlattı. D.M.’yi bir ekip otosuna bindiren Çocuk Şube Müdürlüğü polisi ifadelerde adı geçen tüm adresleri tek tek dolaştı. Kız çocuğunun ‘İşte buydu’ dediği tüm zanlılar gözaltına alındı. Yapılan gözaltılar an be an soruşturma savcısı Salih Gündeş’e de iletildi. Hepsi birer birer teşhis odasına sokulduğunda gözaltına alınan kişi sayısı 9’u bulmuştu. Ve 14 yaşındaki D.M., aynalı camın ardından kendisiyle birlikte olan kişileri tek tek polise gösterdi. Bu teşhis sonucunda mahkemeye çıkarılan zanlıların tümü tutuklandı. Cumhuriyet Savcısı Selçuk Cengiz de tutuklanan 9 zanlı hakkında “Çocuğun cinsel nitelikli istismarı” suçlamasıyla, 27 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Fatih Yağmur-Radikal

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları