loading
close
SON DAKİKALAR

Uzaktan eğitim 31 Mayıs’a kadar uzatıldı

Uzaktan eğitim 31 Mayıs’a kadar uzatıldı
Tarih: 29.04.2020 - 11:20
Kategori: Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs tedbirleri çerçevesinde okullardaki eğitime ara verilerek başlatılan uzaktan eğitimin 31 Mayıs'a kadar süreceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların 31 Mayıs'a kadar kapalı kalacağını ve uzaktan eğitimin EBA üzerinden devam edeceğini açıkladı.

Selçuk'un açıklamaları şöyle: 
"Ülkemiz koronavirüsle mücadele içinde. Aldığımız kararları paylaşıyoruz. Uzaktan eğitimin 31 Mayıs'a kadar devam etmesi kararlaştırılmıştır. Her türlü hazırlığımız tamamlanmıştır. Uzaktan eğitim şu anda elimizdeki tek seçenek. Tüm çocuklarımızdan ve velilerimizden ricam uzaktan eğitime sıkıca tutunmaları.

Sınavlara hazırlanan öğrenciler en hassas olduğumuz konudur. 11 ve 12. sınıfta eğitim gören öğrencilerimizin yapay zeka destekli eğitim sistemine yoğun talebi var.  EBA akademik destek platformuna kayıt olan öğrenci sayısının 1 milyona yaklaştığını söyleyebilirim.

EBA’da ilk 15 günde ders sayısı 650 bine yaklaştı. Öğrencilerimiz EBA ile zaman kavramından bağımsız olarak çalışmalarını sürdürebiliyorlar.

Bakanlık olarak telafi eğitimlerinin sürecini tamamladık. Salgınla mücadele bizlere yeni tecrübeler kazandırdı. Meslek liselerini güçlendirme gayreti içindeyiz. AR-GE çalışmaları meslek liselerindeki bu süreçte önemini gösterdi. Öğrencilerimizin bu geçici durumda bol bol kitap okuyarak zaman geçirmelerini tavsiye ediyorum.

-LGS ile ilgili hafta başında yapılacak kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanımız bir açıklama yapacak.

(Telafi eğitime ilişkin takvim) Takvim değişken. Durum değiştikçe takvimi de değiştiriyoruz. Telafi eğitiminin her yaş grubu için her bölge için ayrı ayrı özellikleri dikkate alınarak oluşturulduğu bir dönemi yaşıyoruz.  Sürecin normalleşmesinden sonra telafi eğitimleriyle ilgili süreci planladık.

Sınıf geçme ile ilgili birinci dönemde alınan notlar geçerli olacak. Öğrencilerimiz not ortalaması kaç olursa olsun bir üst sınıfa geçecekler. Birinci dönemin notları geçerli. Bir zayıf not olması durumu söz konusu ise herhangi bir şekilde sorumlu olarak üst sınıfa geçecekler."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları