loading
close
SON DAKİKALAR

Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan'dan Anneler Günü mesajı

Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan'dan Anneler Günü mesajı
Tarih: 10.05.2020 - 10:51
Kategori: Yerel

Trakya'nın tek kadın Belediye Başkanı Özlem Becan Özlem Becan, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Uzunköprü Belediye Başkanı  “Biz 'Kendi çocuklarımız için ne istiyorsak, Uzunköprü’deki her bir çocuk için de aynısını istiyoruz' anlayışı ile Uzunköprü’müze hizmet etmek için yola çıkmıştık. Mücadelemizin en büyük destekçisi kadınlarımızın anneler gününü kutlarım” sözleri ile başladığı mesajına şöyle devam etti:

“Bir annenin, bir ülkenin hatta dünyanın kaderini değiştirebileceğini bizlere, kurtarıcımız ve kurucumuz Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde hanım göstermiştir. Annelerimiz sadece yetiştirdikleri evlatlarına verdikleri sevgi ve eğitim ile değil, çocuklarının geleceği adına verdikleri cumhuriyet ve özgürlük mücadelesiyle de ülkemizin ve bizlerin en büyük güvencesi olmuştur.

Bu ülkenin fedakâr anneleri ve kadınları kadar, ülkesinin bağımsızlığı, kurtuluşu, gelecek nesillerin huzuru ve güvenliği için mücadele vermiş hiçbir ülke kadını  yoktur. Çocuklarını Vatan, Cumhuriyet ve Atatürk sevgisiyle yarınlara hazırlamak için büyük zorluklara göğüs geren annelerimiz çok kıymetli ve özel bir görevi yerine getirmekteler elbette. Ancak unutmamak gerekir ki, anne olan kadınlarımızın büyük çoğunluğu aynı zamanda çalışan, iş hayatında yer alan kadınlarımız. Bugün geldiğimiz noktada yaşadıkları zorlukları hepimiz biliyoruz. Tüm bunlara karşılık, dünyanın en zor ve en kutsal görevini yerine getiren Annelerimiz,  sevginin, şefkatin, fedakârlığın ve hoşgörünün sembolüdürler. Annelerimiz bizleri hayata hazırlayan, yaşama dair temel bakış açımızı belirleyen ilk öğretmenlerimiz, sonsuz sevgileri ve tecrübeleriyle en önemli hayat rehberlerimizdir. Annelerimizin büyük fedakârlıklarla  topluma kazandırdıkları  çocuklarımıza, çağdaş dünyayla rekabet  edebilecekleri  eğitim imkânlarını  sağlayabilmemiz, Annelerimize verebileceğimiz en büyük hediyedir. 

Koronavirüs salgını nedeniyle annelerinden uzak kalanlar için hatırlatmak isteriz ki, Uzunköprü Belediyesi olarak aralıksız çalışarak, evlerinde kalması gereken annelerimiz için hayatı kolaylaştırmaya çabalıyoruz. Sağlıklı günlerde tekrar bir araya geldiğimizdeki mutluluk için tüm emeklere değecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere; tüm annelerimizin “Anneler Günü”nü kutluyor, sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum.”  

 

 

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları