loading
close
SON DAKİKALAR

Uzunköprü'de Adalet Anıtı yakıldı

Uzunköprü'de Adalet Anıtı yakıldı
Tarih: 04.02.2022 - 13:35
Kategori: Şehir

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde Adalet Meydanında bulunan Adalet Anıtı gece saatlerinde kimliği belirsiz kişilerce yakıldı. Olayı Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan duyurdu.

Olayı duyuran Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan; "Bu gece kimligi belirsiz kişiler, Uzunköprü Adalet Meydanı'nda Adalet Anıtı'mızı yaktı. Olay yerindeyim. Nöbetteyiz" dedi.

Uzunköprü itfaiyesi yangını södürdü. Olay ile ilgili soruşturma devam ediyor.

Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan www.istanbulgercegi.com'a yaptığı açıklamada;

"Adalet her karanlığı dağıtır, yakılıp yıkılarak yok edilemez. Heykellere saldırmak onların temsil ettiği değerlere karşı duyulan korkunun göstergesidir. Fazlası değil.

Biz 1908 tarihinde şehrimizin girişine dünyanın ilk örneklerinden olan Hürriyet Anıtı’nı dikmiş bir neslin evlatlarıyız. Uzunköprü; dört yüzünde “Hürriyet, Özgürlük, Eşitlik ve Kardeşlik” yazan bu muhteşem anıt ile güzelliğini taçlandırmış bir şehirdir.

 
Adaleti bu kadar içselleştirmiş ve bu denli önem gösteren bir şehirde, 114 yıl geçtikten sonra böyle bir saldırının yaşanmasından büyük üzüntü duyuyorum.

Adalet; hepimizin güvencesi, toplumumuzun temelidir. Bu temeli uzun yıllardan beri sarsmaya çalışanlar bilmelidir ki; Türkiye Cumhuriyeti’nin kökleri çok derindir ve adalet, böylesi aciz saldırılar ile yok edilemez" dedi.

Soruşturma sonuçunda, Edirne Valiliğinden yapılan açıklamada,

"EDİRNE VALİLİĞİ

İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

 

BASIN AÇIKLAMASI

 

03.02.2022 günü saat 23.55 sıralarında Uzunköprü ilçemizde Hükümet Konağı arkasında bulunan Adalet Heykelinin yakılması olayının sanığı emniyet güçlerimizin titiz çalışması sonucu tespit edilmiştir.

Olayla ilgili olarak yapılan tahkikatta bölgede bulunan tüm kamera kayıtlarının incelenerek eylemi gerçekleştiren şahıs tespit edilmiş ve kısa sürede gözaltına alınmıştır.

Akli dengesinin yerinde olmadığı tespit edilen şahısla ilgili olarak adli işlemler devam etmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur." denildi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları