loading
close
SON DAKİKALAR

Vakıfbank çalışanları meclis gündeminde

Vakıfbank çalışanları meclis gündeminde
Tarih: 09.05.2014 - 13:17
Kategori: Siyaset

İzmir Milletvekili Çam Vakıfbank çalışanlarına yönelik tutumu meclis gündemine getirdi...

İzmir Milletvekili Musa Çam’ın Başbakan Yardımcısı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunmuş olduğu soru önergesi şöyle:

2013 yılındaki Gezi Parkı eylemlerine katıldığı, sempati duyduğu yahut sadece Facebook ya da Twitter üzerinden destekleyen yorumlarda bulunduğu için; Vakıfbank Genel Müdürlüğü’ne (ve diğer tüm kamu bankaları) bağlı olarak çalışan birçok şube müdürü ve müdür yardımcıları ile memurlar açığa alınmış, bazı müdür yardımcılarının terfisi iptal edilmiş, bazı müdür ve müdür yardımcıları alt kademeli şubelere sürülmüştür. Bununla ilgili bankanın insan kaynaklarından alınan sözlü bilgi; emrin başbakanlıktan geldiği ve dayanağın milli istihbarat teşkilatı raporu olduğu, yapılacak bir şeyin olmadığı belirtilmiştir.

1- 2013 Temmuz ayından bu yana Gezi Parkı eylemlerini desteklediği gerekçesiyle Vakıfbank bünyesinde çalışan kaç personel hakkında işlem yapılmıştır? Bu sayının 300 kişiyi geçtiği bilgisi doğru mudur?
2- Bu süreçte kaç personel tayin, genel müdürlük emrine alma, tedviren çalışan müdür görevindeki personelin tekrar müdür yardımcılığı görevine indirilmesi ve disiplin ceza ile karşılaşmıştır?
3- Sosyal paylaşım sitelerindeki paylaşımların da disiplin cezası ile cezalandırılabileceğine dair yazının da yer aldığı tebliğ ve duyuru banka içinde yapılmış mıdır?
4- Mevzuata uygun biçimde gerekli prosedürler uygulanmadan ve gerekçesiz bir şekilde yapılan işlemler yasal dayanağı nedir?


5- Bu işlemler “ya taraf olursun ya da bertaraf” mantığının devamı niteliğinde öncelikle kamuda çalışanlar üzerinde bir baskı ve fişleme politikasının ürünü müdür?
6- Yapılan ve yapılmakta olan bu işlemler bizzat başbakanlık tarafından Vakıfbank Genel Müdürlüğü’ne gönderilen gizli yazılı talimatlar üzerine mi yapılmıştır?

7- Başbakanlık bu yazılı talimatları Milli İstihbarat Teşkilatının inceleme ve saptamaları üzerine mi yapmıştır? Bu incelemelerin yöntemi nedir?
8- Anayasanın iletişim ve fikir özgürlüğüne dair ilgili maddelerine aykırı bu hukuksuz uygulamaların üç farklı kamu bankasındaki muhataplarının sayısı kaçtır?

9- Tüm kamu kurumlarında buna benzer yaptırıma maruz kalanların sayısı nedir?

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları