loading
close
SON DAKİKALAR

Van'da göç sürüyor

Van'da göç sürüyor
Tarih: 12.02.2012 - 04:09
Kategori: Sağlık, Yaşam

Van'ı 7.2 ve 5.6 ile vuran depremlerin ardından diğer illerdeki kamu misafirhanelerine 29 bin kişi gönderildi.

Van’ı 23 Ekim ve 9 Kasım’da vuran iki depremin ardından kentte başlayan göç sürüyor.

Hacıbekir Mahallesi’ndeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Toplum Merkezi önünde uzun kuyruklar oluşturan depremzedeler, bir an önce Van’dan gitmek istiyor. 

Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Aziz Yıldırım, şimdiye kadar devlet organizasyonu ile yaklaşık 29 bin depremzedeyi başka illere gönderdiklerini söyledi. Bazı yurttaşların da kendi imkanları ile Van’ı terk ettiğini ve gidenlerin kesin sayısını bilemediklerini ifade eden Yıldırım, “100 bin civarında insanımız gitmek için dilekçe verdi” dedi.

Yeni Van’ı sağlam bir yere yapacağız

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, deprem bölgesine 72 bin 597 çadır gönderildiğini belirterek, “Prefabrike evler yapılıyor. 335 bin tane battaniye gönderdik. Netice itibarıyla buraya yapılması gereken neyse yapılıyor, yapılacak. Eksiklikler varsa bunlar tamamlanacak” dedi. Eroğlu, Van’ı yeniden inşa edeceklerini söyledi. Eroğlu,  “Sağlam yere, sağlam binalar kesinlikle inşa edilecek. Bunun çalışmaları büyük çoğunlukla bitti” diye konuştu.

Erçiş’e Çarşı morali

Van’ın Erciş ilçesindeki depremzedeler için Beşiktaş taraftarlarından topladıkları yardım malzemelerini getiren Çarşı Grubu liderleri, Beşiktaş’ın Maccabi Tel Aviv ile oynadığı maçı da depremzedeler ile birlikte Kızılay’a ait yemekhane çadırında izlediler. Depremzedelere önce kaşkol ve bere dağıtan Çarşı Gurubu liderleri ardından, onlarla birlikte maçı izlediler. 

Beşiktaş Çarşı Gurubu liderlerinden Erkan Çiçek, “Bu coşkuyu burada yaşamak istedik. Söz verdiğimiz gibi Erciş’e , Van’a geleceğiz dedik ve geldik” dedi. Türk Kızılay görevlisi Mehmet Ateş  ise Çarşı Grubu’nun Erciş’te olması nedeniyle çok mutlu olduklarını anlattı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları