loading
close
SON DAKİKALAR

Van'da insanların yaşadığı konteyner kentleri boşaltıyorlar

Van'da insanların yaşadığı konteyner kentleri boşaltıyorlar
Tarih: 18.06.2013 - 16:04
Kategori: Sağlık, Yaşam

Konteynerkentlerde kalan depremzedeler, süresi bittiği için çıkmaya zorlanıyor. Konteynerlerin elektriği kesildi...

Van'da 2011 yılında yaşanan depremler nedeniyle geçici olarak konteyner kentlere yerleştirilen halk, kendilerine tanınan sürenin bitmesiyle ortada kaldı. Geçtiğimiz günlerde elektrikleri kesilen depremzedeler, yetkililere seslenerek başlarını sokacak bir yer istediler.

Birçok konteyner kent daha önce boşaltılırken, Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), 14 Haziran'da bütün koyteynerlerin boşaltılacağını bildirmişti.

Bazı konteynerler kaldırılırken gidecek bir yeri olmayan vatandaşlar yine konteynerlerde kaldı. Ama bu kez de elektrikleri kesilen halk, karanlıklar içerisinde bırakıldı.

Konteynerlerde bulunan ocakların elektrikle çalışması nedeniyle vatandaşlar, yemek yapamadı. Kimi vatandaşlar piknik tüpü ile idare etmeye çalıştı. Karanlık olması nedeniyle küçük çocuklar geceyi korku ile geçirdi. Duruma tepki gösteren Urartu Konteyner kent halkı, kendilerine bu hali reva görenleri Allah'a havale ettiklerini söylediler.

Bugün Van Valiliği önünde toplanan konteyner kent sakinleri seslerini duyurmaya çalıştı. Konteynerkent sakinleri, toplu olarak gelme kararı almalarına rağmen bazılarının yol parası olmadığı için gelemediğini ifade ettiler.

Konteyner kent sakinleri, konteyner kentlerde kalmaları durumunda ya ağır hasarlı evlerinde ya da en az 4 yüz lira kira ödeyip kiralık eve yerleşmek zorunda kalacaklarını kaydetti.

Günlerdir elektrik olmadığı için korku içinde gecelediklerini belirten konteyner kent sakinleri vali ile görüşemeyince 10 kişilik bir heyet vali yardımcısı tarafından kabul edildi.
Görüşme devam ediyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları