loading
close
SON DAKİKALAR

Vatan Gazetesi'nde İşten Çıkarmalar Devam Ediyor

Vatan Gazetesi'nde İşten Çıkarmalar Devam Ediyor
Tarih: 05.02.2013 - 16:52
Kategori: Medya

Şimdilik resmen 8 çalışan işten çıkarılsa da ay boyu Vatan ve Milliyet gazeterinde yeni işten çıkarmaların gündeme geleceği konuşuluyor...

Vatan gazetesinde yazar İclal Aydın’ın ardından, gazetenin görsel yönetmeni Erdal Çelebi, editör Seyhan Sevinç, Tuğrul Tunalıgil, ekonomi servisi sayfa sekreterleri Selim Yandı ve Sami Erdoğan işten çıkarıldı. Ayşegül Arıkan ve Burcu Purtul ise “kendi istekleri” ile ayrıldı.

Gazete üç yıldır zam vermeden çalıştırdığı çalışanlarına maaş indirimi önermiş daha sonra da tensikatlar gündeme gelmişti. Şimdilik resmen 8 çalışan işten çıkarılsa da ay boyu Vatan ve Milliyet gazeterinde yeni işten çıkarmaların gündeme geleceği konuşuluyor.

Henüz resmen açıklanmasa bile işten çıkarma listelerine dahil edilenler arasında Selahattin Duman, Can Ataklı, Müge İplikçi, Can Ataklı, Dilek Önder ve Mutlu Tönbekici gibi pek çok gazetecinin daha adı geçiyor. Bazı gazeteciler hakkında da işten çıkarma kararı verilmesine karşın, “aile dostlukları”nın devreye girdiği ve kararın geri çekildiği konuşuluyor.

Milliyet gazetesindeki tensikatların ise ünlü bazı medya sitelerinin gazete ile “ilan” ilişkileri sayesinde gündeme gelmesi ya da gündemde öne çıkması engelleniyor.

Medyada gelenek haline geldiği üzere yılın ilk ayları tensikat ayları olarak yaşanıyor. Sendikal örgütlülük oranının en düşük olduğu üç işkolundan biri olan basın yayın işkolunda, gazetecilerin örgütsüzlüğü de medya patronlarının işten çıkarmalarda daha rahat davranmalarına yol açıyor.

Sendika.org

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları