loading
close
SON DAKİKALAR

Vatikan Twitter'dan günah çıkarma izni verdi

Vatikan Twitter'dan günah çıkarma izni verdi
Tarih: 18.07.2013 - 18:10
Kategori: Bilim & Teknoloji

Özellikle genç nüfusun aktif olarak yer aldığı sosyal paylaşım sitesi Twitter, Vatikan'ın kararıyla artık günah çıkarma mecrası olarak kullanılabilecek...

Her geçen gün toplumsal yaşamın daha da vazgeçilmez bir parçası haline gelen sosyal paylaşım siteleri, bu sefer de Papa'nın izniyle günah çıkarma mecrası olarak kullanılabilecek.

Özellikle gençler tarafından yoğun olarak kullanılan Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde yer almanın önemini kavrayan Katolik dünyasının ruhani merkezi Vatikan, bu doğrultuda gençlerin Twitter üzerinden günah çıkarabileceklerinin karara bağlandığını belirtti.

Le Monde gazetesi, Vatikan radyosuna dayandırdığı haberinde e-günah çıkarma izninin 8 Temmuz günü Vatikan'da yayınlanan bir kararname ile alındığını yazdı. Gazetenin haberinde 22-29 Temmuz günleri Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde gerçekleştirilecek Dünya Gençlik Günü'nde gençlerin Twitter'la günah çıkarabileceklerinin karara bağlandığı ifade ediliyor.

Bir önceki Papa, yine Dünya Gençlik Günü'nde günah çıkarma adına bir değişikliğe imza atmıştı. Tüm gençler adına bir genci dinleyerek hepsinin günahlarını çıkarttığı dile getirirken, Papa Francis gençlerin dikkatini çekecek farklı bir yol buldu. Sosyal medyaya olan ilgiden yola çıkan Papa, bunu bir iletişim aracı haline getirerek, Twitter sayfasından mesajlaşma yoluyla günah çıkarabileceklerinin haberini verdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları