loading
close
SON DAKİKALAR

Ve Erdoğan İstanbul adayını açıkladı: Kadir Topbaş

Ve Erdoğan İstanbul adayını açıkladı: Kadir Topbaş
Tarih: 05.12.2013 - 19:32
Kategori: Gündem

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde partisinin belediye başkan adaylarını açıkladı...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Haliç Kongre Merkezi'nde partisinin belediye başkan adaylarını açıkladı. Erdoğan, adayları açıklamadan önce hükümetin icraatlarına değindi ve özetle şunları söyledi:

30 MART MİLAT OLACAK

" Eğer biz yönetimi cepleri doldurmak olarak telakki etseydik, bugüne kadar devraldığımız okullar ve derslik sayısını bir kat arttırabilir miydik? Kitabı bulamayan yavrularımıza sıralarının üstüne ücretsiz olarak kitap koyabilir miydik? Göreve geldiğimizde 45 lira burs alan gençlerimize 480 lira burs ya da kredi verebilir miydik? Acaba biz bu noktada devleti, yerel yönetimleri rant kapısı olarak görseydik, Fatih Projesi denilen akıllı tahta ve tablet bilgisayara geçebilir miydik? Sağlıkta acaba hazine boş olsaydı, tam takır olsaydı. Bizler kalkıp da ülkenin 81 vilayetine dev hastaneler inşa edebilir miydik? Köylüsünden çiftçisine işçisinden memuruna, hastaneleri acaba nasıl verdik? Benim tüm vatandaşlarım istediği hastaneye gidebiliyor mu? * Göreve geldiğimizde 6 bin 100 kilometre duble yolu olan Türkiye ’ye biz on yılda 17 bin km duble yol ilave ettik. Eğer cebini dolduran bir iktidar olsaydı bunları yapabilir miydi?
* Enerjide şu anda dağ taş demeden elimizin kolumuzun ulaşmadığı yer kaldı mı? Bitmedi. İşte buyrun Marmaray. Şu anda çatısı altında bulunduğumuz yer. Temelini ben attım, bitirmek Kadir beye nasip oldu. Buralar mezbahaydı. Şimdi burada git de bir daire al bakalım, fiyatlar ne oldu? şu Haliç’i bu hale getiren AK Parti anlayışıdır. Ben huzurlarınızda Kadir beye teşekkür ediyorum. 76 üniversite ile devraldık, şu anda 171 üniversite ile 81 vilayette hizmet veriyoruz. Bununla birlikte göçü engelledik. Öğrenci koşturuyordu bir ilden bir başka ile. Eskiden Hakkari’deki bir genç üniversite için ne düşünürdü? Üniversite ne olacak, fakir fukara garip gureba. Ama şimdi ben Hakkari’deki üniversitemde de okuyabilirim diyor. Biz sadece bugüne karşı sorumlu değiliz. Bizler bugünden yarını inşa etmenin, imar etmenin sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz. Bugünden öyle adımlar atmalıyız ki yarınlar aydınlansın. Yani 30 Mart bir milat olmalıdır, Türkiye için."

ŞEHİRLERİN ANNESİ

Erdoğan konuşmasında İstanbul'dan da övgülerle söz etti ve şöyle dedi: "İstanbul’da sürüp giden tahribatı durdurduk. İstanbul’a çok hizmet etmenin gururu içindeyiz. Ama İstanbul’a çok hizmet vermenin de aşkı içindeyiz. Başlattığımız nice proje, başlatacağımız nice proje var. inşallah İstanbul’u yarınlara geleceğe hazırlamaya devam edecek, İstanbul’u, şehirlerin annesi olarak muhafaza etmeyi sürdüreceğiz. Ne diyor üstad 'Ana gibi yar olmaz, İstanbul gibi diyar' olay bu." Salonda sık sık ‘Her yer Tayyip her yer Erdoğan’ sloganları atıldı.

...

SON İSİM TOPBAŞ

Erdoğan son olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın adını açıkladı. Erdoğan, Topbaş'ı şu sözlerle açıkladı: "İstanbul AK Parti'yle güzel. İnşallah Ak Parti'yle İstanbul daha güzel olacak. Ben buna inanıyorum. Çünkü İstanbul'da biz Türkiye'yi görüyoruz. Bu dönemde de belediye başkan adayımız Kadir Topbaş."

Erdoğan'ın açıkladığı diğer isimler şöyle:

Sakarya: Zeki Toçoğlu
Balıkesir: Ahmet Edip Uğur
Kocaeli: İbrahim Karaosmanoğlu
Bursa: Recep Altepe
Bayburt: Mete Memiş
Kırıkkale: Mehmet Saygılı
Nevşehir: Hasan Ünver
Siirt: Ali İlbaş
Niğde: Faruk Akdoğan
Kırklareli: Selahattin Minsolmaz
Edirne: Ahmet Günşen
Muş: Feyat Asya
Yozgat: Kazım Arslan
Çanakkale: Mehmet Daniş
Mardin: Mehmet Vecdi Kahraman
Tekirdağ: Mustafa Yel
Sinop: Hamza İnce
Yalova: Yakup Bilgin Koçal
Çorum: Muzaffer Külcü
Elazığ: Mücahit Yanılmaz

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları